familie

O norvegiană hărţuită de Barnevernet a cerut azil în Polonia. Norvegia a dat-o în urmărire internaţională şi i-a blocat paşaportul

Norvegiana Silje Garmo și fetița ei, Eira, și-au găsit refugiu în Polonia în luna mai 2017, unde mama a depus o cerere de azil.

Presa poloneză scrie că Silje Garmo, care are deja o fetiță de 12 ani luată de Barnevenet, a fost acuzată de Barnevernet, sistemul norvegian de protecţia copilului, că a folosit substanțe interzise și că a avut un „stil de viață haotic”, suferind de „oboseală cronică”.

În timp ce era însărcinată cu al doilea copil, Barnevernet a monitorizat-o în mod constant, vrând să găsească dovezi ale dependenței de droguri, însă, potrivit rapoartelor medicale, nu au găsit.

Internată cu forța într-un centru special pentru mamele tinere din Norvegia, femeia a reușit să fugă și să meargă în Polonia cu bebelușul nou-născut, unde a cerut azil. Deşi Convenţia de la Haga stipulează în mod clar că serviciile de protecţia copilului sunt prerogative ale statului de rezidenţă, Barnevernet a determinat autorităţile competente din Norvegia să o declare dispărută pe mamă din Sistemul de Informații Schengen și să lanseze o cerere internaţională de oprire a pașaportului acesteia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Femeia nu a părăsit ilegal Norvegia. Procedura propriu-zisă de preluare a fetiţei a fost demarată abia după ce aceasta a părăsit ţara.

Avocatul femeii, Jerzy Kwaśniewski de la Institutul Ordo Iuris, a explicat că legea fundamentală poloneză stipulează că interesele copilului și ale familiei primează asupra oricăror alte principii de drept, astfel încât Polonia va împiedica distrugerea legăturilor familiale, indiferent de naţionalitatea familiilor care se găsesc pe teritoriul acestei ţări.

Sursa: Activenews.ro

Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button