familie

Referendumul a căpătat o miză nouă, mai importantă decât cea originară și care ne privește pe toți: starea reală a democrației și a statului de drept în România

de Cristina Popescu, Facebook

Nu pentru toată lumea miza revizuirii constituționale și a referendumului pentru consolidarea căsătoriei este importantă.

Însă după recenta retrimitere a legii cadru a referendumului la reexaminare în Parlament de către președinte pentru niște motive ridicole (după două verificări de constituționalitate făcute deja de CCR), referendumul a căpătat o miză nouă, mai importantă decât cea originară și care ne privește pe toți: starea reală a democrației și a statului de drept în România.

Atunci când o inițiativă legislativă cetățenească semnată de 20% din populația cu drept de vot rezidentă, care îndeplinește potrivit Curții Constituționale toate condițiile de formă și de fond, inclusiv cele privind respectarea drepturilor fundamentale ale omului, este intenționat obstrucționată de către cea mai înaltă autoritate a statului, prin deturnarea unor instrumente din cadrul procesului legislativ și în scopul de a împiedica manifestarea voinței juridice suverane a electoratului cu privire la stabilirea formei unei instituții sociale fundamentale, atât democrația, cât și statul de drept și suveranitatea poporului sunt puse sub semnul întrebării.

Ducerea la capăt a procedurii revizuirii și punerea în practică a referendumului devin turnesolul realității democrației și statului de drept în România.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După atâtea discuții din ultimul an referitoare la apărarea statului de drept și a democrației, a venit momentul să vedem, așa cum ni s-a promis, Fapte, nu Vorbe.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button