familie

Deputatul PNL Daniel Gheorghe: „Îmi cer iertare românilor pentru greșeala colegilor mei de a depune un amendament ciudat și fără noimă la proiectul de modificare a Constituției”

10175063_888194967864302_5168892871061571167_n

UPDATE: În cursul zilei de 3 martie 2017, deputatul Daniel Gheorghe a mai publicat o poziționare referitoare la amendarea Constituției pentru a proteja familia naturală și la rolul pe care partidul său ar trebui să îl joace în acest demers:

In PNL este nevoie de o limpezire a apelor, din punct de vedere doctrinar degringolada din ultimii ani nu s-a încheiat. Amendamentul depus de colegii mei de la comisia juridică este un simptom al lipsei unei linii politice clare și al relativizarii Statutului PNL. Nu poți să ratifici în BPN o deciziei politică de susținere a formulei juridice prevăzute în initiativa cetateneasca de revizuire a paragrafului constituțional cu privire la Familie iar apoi să încerci să „conciliezi” între valorile tradiționale și morala creștină pe de-o parte și destrămarea Familiei cerută de către ONG-uri relativiste și care promovează o agendă mai apropiată de marxismul cultural decât de liberalismul Bratienilor! Cred că nu merge așa și cred că românii așteaptă un PNL ferm și un PNL care știe să respecte deciziile luate în mod statutar, iar nu unul care în toamna lui 2016 are un mesaj public de apărare a Familiei iar în primăvara lui 2017 să facă apologia parteneriatului civil! Liberalismul conservator presupune tradiție, rânduiala, valori creștine și nu în ultimul rând respectul deciziilor luate în mod legitim democratic și asumate public, indiferent dacă vorbim de viața internă a partidului ori de funcționarea mecanismelor democratice naționale.

ARTICOL ORIGINAL: În trei postări succesive făcute recent pe pagina sa de Facebookdeputatul PNL Daniel Gheorghe a comentat  inițiativa colegului de partid astfel:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Îmi cer iertare românilor pentru greșeala colegilor mei de a depune un amendament ciudat și fără noimă la proiectul de modificare a Constituției. În contextul prevederilor statutare ale PNL și al deciziilor luate legitim și fără dubiu de către BPN al PNL, reiterez faptul că orice inducere în textul proiectului cetățenesc de revizuire a Constituției a unor formule care pun sub semnul întrebării ideea de Familie ori care produc devieri nefericite de la substanța textului de revizuire constituie o încălcare a deciziilor politice asumate de către PNL. Astfel de decizii luate în mod obscur și lipsa de asumare politică a temelor fundamentale și a unor poziții politice de forță ne-au dus pana la 20%; acum mă tem că parcă se dorește să scădem sub 10%! Rog respectuos pe colegii mei să retragă acest amendament și să respecte principiile fundamentale asumate programatic de către PNL!

Altă postare:

Atât din perspectiva principiului constituțional al suveranității poporului, cât și din perspectiva angajamentelor asumate statutar și programatic de PNL cred că s-a făcut o certă greșeală din partea colegilor mei care au depus un amendament la paragraful din Constituție propus spre a fi obiectul referendumului pe tema Familiei. Nu doar că amendamentul propus de dumnealor vine în fapt să relativizeze conceptul de Familie și să dea naștere unui cadru juridic alunecos, dar este și o forțare excesivă a principiilor constitutionale o intervenție pe textul propus prin inițiativă cetateneasca de revizuire. Sper ca domnul Gabriel Andronache și colegii care au semnat acest amendament vor avea înțelepciunea de a-l retrage. Cu toții greșim în viață, nimeni nu e perfect!

Într-o altă postare, mai veche, Daniel Gheorghe a mai scris:

Mă bucur că Biserica Ortodoxă a luat atitudine față de această cursă numită „parteneriat civil”. „Parteneriatul civil” presupune o serie de consecințe inacceptabile din punct de vedere moral : legalizarea de facto a căsătoriilor între persoane de același sex, relativizarea conceptului de familie și o serie de paralelisme juridice care ar încurca foarte mult dreptul civil. A da la schimb, precum se vehiculează în media, referendumul pentru Familie cu „parteneriatul civil” este o ipoteză care, cel puțin pentru mine și mulți alți colegi de-ai mei, nu poate intra în discuție. Să fim verticali precum Sfinții Martiri Brancoveni și să nu dăm înapoi nici un centimetru!

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și Amendamentul unui deputat PNL la Constituție (cu care nu sunt de acord toți liberalii): Căsătoria să fie între un bărbat și o femeie, dar familia să nu fie bazată exclusiv pe căsătorie

Citește și Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

Citește și Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și EXCLUSIV ONLINE. Studiu: The Kids Are NOT All Right. Copiii crescuți de cupluri homosexuale au probleme în viața socială și școlară și ulterior în viața adultă

Citește și Patronii patiseriei Ashers’s din Belfast, Irlanda de Nord (parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) au fost amendați în justiție după ce au refuzat să creeze un tort cu inscripția: „Sprijiniți căsătoriile homosexuale!”

Citește și Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

Citește și Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

Citește și Fratele homosexual al Madonnei despre funcționara arestată în SUA pentru că nu emite certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button