familievalorile familiei

Seminariștii din Caransebeș au jucat o piesă ca să strângă fonduri pentru o familie monoparentală în dificultate

de Redacția Stiripentruviata.ro

Joi, 20 februarie, trupa de teatru „A Fonte” a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș a jucat o piesă adaptată după povestea „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery la Casa de Cultură din Caransebeș, informează Basilica.ro.

Banii strânși din vânzarea biletelor au fost donați unei familii monoparentale aflate în dificultate. „Am vrut să aducem în sufletele spectatorilor atât amintirea sensibilității și a frumuseții copilăriei cât și descoperirea vieții veșnice și a sinelui”, a declarat pentru Trinitas TV eleva care l-a interpretat pe Micul Prinț, Dafina Bârcă.

Trupa de teatru „A Fronte” a luat ființă în urmă cu 5 ani printr-un parteneriat între Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” și Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”.

Din anul școlar 2018-2019 trupa a rămas doar a Seminarului, fiind coordonată de părintele profesor Pătruț Bănăduc și psihologul Ana Maria Iliuș Olariu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cele mai reprezentative piese puse în scenă de seminariști au fost „Nu ne răzbunați”, „Ciorbă de bolovani” și „Micul Prinț”. Au fost pregătite piese în acord cu temelor anilor omagiali stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, notează Episcopia Caransebeșului.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button