Fabricile de jucării nu fac păpuși cu care copiii cu dizabilități ar putea să se identifice, așa că mamele acestora au schimbat acest lucru
Sursă: https://www.facebook.com/toylikeme
Trei mame din Marea Britanie – jurnalista cu surdă Melissa Mostyn, care are o fiică în scaun cu rotile; jurnalista Rebecca Atkinson, care este surdă și cu deficiențe de vedere; și fostul consultant de jocuri Karen Newell, care are un fiu orb – au vrut ca fabricile de jucării să facă păpuși și pentru copiii cu dizabilități.
Sperau „să evidențieze lipsa de reprezentare pozitivă a surzeniei și a dizabilității în cutia cu jucării și sperau să arate producătorilor acestora că există și o cerere pentru jucării specifice”. Din păcate, fabricile nu oferă prea multe jucării cu diferite dizabilități fizice.
Așa că au făcut ceea ce mamele inovative fac de obicei; au făcut ele însele una ca exemplu. Rebecca Atkinson, promotor al campaniei „Jucării Ca Mine”, explică:
„Părinții copiilor surzi cred că se emoționează când văd un personaj foarte cunoscut ca Tinkerbelle cu un implant cohlear sau proteze auditive. Se creează o imagine pozitivă a dizabilității care se întâlnește rareori prin mixajul unei idei de larg consum cu ceva care afectează o minoritate. E o combinație puternică pentru copiii surzi și părinții acestora.
Când eram mică, niciodată n-am văzut o păpușă ca mine. Aveam două proteze auditive. În lumea reală, existau oameni ca mine. În lumea păpușilor, eu nu existam. Ce înseamnă asta pentru copiii surzi și cu dizabilități? Că ei nu valorează nimic? Că sunt invizibili pentru jucăriile cu care se joacă ? Că sunt invizibili pentru societate? „
Ceea ce mamele nu știau era cât de populară avea să devină această păpușă Tinker Bell – imaginea a fost împărtășită de multe ori pe social media – subliniind cererea consumatorilor pentru jucării diverse.
După mai puțin de o săptămână , sediul britanic de fabricare a jucăriilor de la MakieLab a aprobat această idee.
Ce păpuși drăguțe! Una are pe față un semn din naștere, alta are proteze auditive și pete pe mâini și una are un baston. Fotografie de MackieLab.
MakieLab creează jucăriile sale cu o imprimantă 3D, astfel încât au putut să răspundă cererii aproape imediat.
„Este fantastic că datorită procesul nostru de proiectare și de fabricație putem răspunde la o cerere care nu este îndeplinită de către societățile tradiționale de jucării. Sperăm să îi facem pe unii copii – și pe părinții lor! – foarte fericiți cu aceste accesorii incluzive.” – Matthew Wiggins , responsabilul de la MakieLab
Un alt exemplu cum „Jucării Ca Mine” a modificat aceste jucării . Fotografie de Beth Moseley Photography.
Foto împărtășită de un fan: „Am adăugat un tub la această păpușă pentru fetița mea care este hrănită în acest mod.”
Foto a unui câine ghid și a familiei prezentată pe pagina Facebook site-ului „Jucării ca Mine” de către un fan.
Traducere: Dacia Velicu