familie

C.S. Lewis despre căsătorie

Idea creștină despre căsătorie este bazată pe cuvintele lui Hristos că un bărbat și o femeie trebuie să fie priviți drept un singur organism – pentru că așa s-ar traduce cuvintele „un singur trup” în engleza modernă. Iar creștinii cred că, atunci când El a spus asta, nu-și exprima un sentiment, ci expunea un fapt – exact așa cum cineva expune un fapt atunci când spune că un lacăt și o cheie reprezintă un singur mecanism, sau o vioară și un arcuș reprezintă un singur instrument muzical. Inventatorul mașinăriei omenești ne spunea că cele două jumătăți ale acesteia, bărbatul și femeia, au fost făcute pentru a fi combinate în perechi, nu doar la nivel sexual – ci combinate în întregime.

Problema [din perspectiva creștină] cu relațiile sexuale din afara căsătoriei este că aceia care le practică încearcă să izoleze un anumit tip de uniune (cea sexuală) de toate celelalte tipuri de uniune care ar fi trebuit să o însoțească și care alcătuiesc uniunea completă. Atitudinea creștină nu presupune că ar fi ceva în neregulă cu plăcerea sexuală, așa cum nu e nimic în neregulă cu plăcerea de a mânca. Presupune că nu trebuie să izolezi acea plăcere și să încerci să o obții de una singură, așa cum nu trebuie să obții plăcerea gustului fără să înghiți și să digeri mestecând lucrurile și scuipându-le.

În consecință, creștinismul ne învață că o căsătorie este pe viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
C.S. Lewis, Creștinismul redus la esențe

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button