familiehomosexualitateMarxism cultural

Amendamentul unui deputat PNL la Constituție (cu care nu sunt de acord toți liberalii): Căsătoria să fie între un bărbat și o femeie, dar familia să nu fie bazată exclusiv pe căsătorie

penele
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Conform News.ro, la 1 martie 2017, liberalii au depus un amendament la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, prin care elimină condiția întemeierii familiei pe căsătorie, dar păstrează obligativitatea încheierii căsătoriei exclusiv între un bărbat și o femeie.

 

Deputatul PNL Gabriel Andronache, inițiatorul amendamentului, a arătat că acesta ar permite legalizarea parteneriatului civil, ceea ce nu ar mai fi posibil dacă legea fundamentală ar fi modificată în sensul strict cerut de Coaliția pentru familie:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Propunerea inițială ar genera un text constituțional ultraconservator, este evident lucrul acesta, pe când propunerea noastră permite și o abordare modernă din perspectiva ultimelor generații de drepturi ale omului.

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției se află la Comisia juridică a Camerei Deputaților și, după ce va primi un raport, va fi trimisă în plen.

Senatul este camera decizională în acest caz.

Potrivit inițiativei cetățenești, articolul 48 al legii fundamentale, cel care definește familia, ar urma să fie revizuit în sensul statuării că ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a comentat pe pagina sa de Facebook inițiativa colegului de partid astfel:

Atât din perspectiva principiului constituțional al suveranității poporului, cât și din perspectiva angajamentelor asumate statutar și programatic de PNL cred că s-a făcut o certă greșeală din partea colegilor mei care au depus un amendament la paragraful din Constituție propus spre a fi obiectul referendumului pe tema Familiei. Nu doar că amendamentul propus de dumnealor vine în fapt să relativizeze conceptul de Familie și să dea naștere unui cadru juridic alunecos, dar este și o forțare excesivă a principiilor constitutionale o intervenție pe textul propus prin inițiativă cetateneasca de revizuire. Sper ca domnul Gabriel Andronache și colegii care au semnat acest amendament vor avea înțelepciunea de a-l retrage. Cu toții greșim în viață, nimeni nu e perfect!

Într-o altă postare, mai veche, Daniel Gheorghe a mai scris:

Mă bucur că Biserica Ortodoxă a luat atitudine față de această cursă numită „parteneriat civil”. „Parteneriatul civil” presupune o serie de consecințe inacceptabile din punct de vedere moral : legalizarea de facto a căsătoriilor între persoane de același sex, relativizarea conceptului de familie și o serie de paralelisme juridice care ar încurca foarte mult dreptul civil. A da la schimb, precum se vehiculează în media, referendumul pentru Familie cu „parteneriatul civil” este o ipoteză care, cel puțin pentru mine și mulți alți colegi de-ai mei, nu poate intra în discuție. Să fim verticali precum Sfinții Martiri Brancoveni și să nu dăm înapoi nici un centimetru!

 

Citește și Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse prin execuția publică a unui deputat USR și împuternicirea unui PSD-ist favorabil proiectului să voteze la două comisii

Citește și Amendamentul unui deputat PNL la Constituție (cu care nu sunt de acord toți liberalii): Căsătoria să fie între un bărbat și o femeie, dar familia să nu fie bazată exclusiv pe căsătorie

Citește și Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

Citește și Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

Citește și Cum sunt afectate societatea și statul de legiferarea parteneriatelor și a „căsătoriei” între persoane de același sex

Citește și EXCLUSIV ONLINE. Studiu: The Kids Are NOT All Right. Copiii crescuți de cupluri homosexuale au probleme în viața socială și școlară și ulterior în viața adultă

Citește și Patronii patiseriei Ashers’s din Belfast, Irlanda de Nord (parte a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord) au fost amendați în justiție după ce au refuzat să creeze un tort cu inscripția: „Sprijiniți căsătoriile homosexuale!”

Citește și Medic american concediat pentru că a susținut că practicile homosexuale prezintă riscuri pentru sănătate

Citește și Actorul Patrick Stewart din Star Trek, activist gay, susține cofetarii creștini acuzați de discriminare

Citește și Fratele homosexual al Madonnei despre funcționara arestată în SUA pentru că nu emite certificate de căsătorie cuplurilor homosexuale: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. cum putem sa ne exprimam opinia negativa asupra propunerii PNL cu privire la faptul ca familia nu trebuie sa se bazeze pe casatorie?
    multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button