libertate de conștiințăMarxism cultural

Menstruația este pentru toți – Universitatea din Arkansas dotează toaletele studenților cu produse de igienă menstruală, inclusiv pe cele ale băieților

Toaletele studenților de la Universitatea din Arkansas, SUA, vor fi dotate cu produse de igienă pentru menstruație, tampoane și absorbante, inclusiv cele ale băieților. Decizia administrației universității vine ca urmare a solicitării conducerii studenților. Această solicitare se bazează pe inițiativa legislativă numită „Actul echității menstruale pentru toți”, introdusă în Congresul SUA de deputata republicană Grace Meng. Inițiativa legislativă este în esență una de bun simț și prevede oferirea produselor de igienă menstruală categoriilor sociale cu venituri mici, studente, persoane fără adăpost, deținute etc.

Amestecarea aberantă a unei legi bune cu ideologia „corectă politic” a nediscriminării pe criterii de sex sau identitate de gen a dus la solicitarea ca și toaletele destinate băieților să fie dotate cu produse de igienă menstruală, deoarece și bărbații sau alte multe categorii închipuite de gen care biologic sunt bărbați pot avea menstruație. Sau poate produsele sunt pentru fetele care se consideră băieți și folosesc toaleta acestora.

În orice caz, esența este că toată lumea este egală în fața menstruației, indiferent de sex sau identitate de gen, iar modelul Universității din Arkansas urmează să fie urmat și de alte instituții de învățâmânt superior din SUA.

În această logică ne putem aștepta chiar la acțiuni în instanță ale unor studenți, bărbați, contra administrației universităților, pe motiv că nu au beneficiat de produse de igienă menstruală în acea perioadă a lunii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: theblaze.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button