familieMarxism cultural

Analiză: banii pentru acest referendum au fost dați cu folos, am văzut dimensiunile dezastrului

Iulian Cristian Herea, Facebook

Rămân la părerea că banii pentru acest referendum au fost cheltuiți cu folos. Măcar am aflat dimensiunea dezastrului pentru că se vede că mulți dintre noi, inclusiv eu, am fost rupți de realitate și ne-am mințit frumos. Dacă mai dura minciuna câțiva ani, probabil ajungeam precum Ceaușescu la Târgoviște când ăia îl înjurau și el auzea că-l susțin.

Ăștia suntem. O mâna de oameni. În rest e prăpăd. Nici măcar noi nu suntem toți la fel pentru că o parte a celor care au votat sunt simpatizanți PSD iar cealaltă parte urăște acest partid.

Sigur că or mai există un 10%-15% care ar fi votat dacă li s-ar fi explicat pe îndelete care e miza. Mă gândesc în primul rând la cei de la țară care au fost ignorați. Am lăsat totul în seama popii de la țară fără să înțelegem că la țară bisericile sunt cam goale și că de multe ori și popa e prestator de servicii, nu prea are legătură cu un preot. La fel cum noi nu prea avem legătură cu creștinii. Dar ne așteptăm să apară milioane de oameni gata să fie aruncați la lei pentru convingerile lor, deși nu i-am crescut așa.

Alții sunt supărați că partidele nu au făcut ce nu am făcut nici noi. Și pe bună dreptate, dacă erau niște partide românești, ar fi făcut ele mai mult. Fără îndoială că partidele noastre sunt interesate mai degrabă de părerea stăpânilor de afară decât de oamenii din țară asta.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Totuși cu partide sau fără, am avut totul la dispoziție pentru a putea avea o victorie. Am avut două zile de vot, am avut expunere media atâta câtă a fost, am avut posibilitatea să convingem oameni în online și offline, am avut învățători, am avut preoți și călugări care ne-au îndemnat să ieșim, am avut Scriptură și bunul simt. Dacă nu am reușit să ne folosim de toate aceste lucruri sau dacă ne-au lipsit unele dintre ele, fiecare dintre noi este vinovat.

În ceea ce mă privește anunț de pe acum că nu voi participa în nici un fel la nici un proiect alături de cei care acum au boicotat votul sau au încercat prin tot felul de diversiuni să țînă oamenii acasă. De asemenea o să-i sparg capul oricui o să vorbească de acum înainte despre electoratul mai puțin educat al PSD. Atât cât am stat pe lângă secțiile de vot, eu pe oamenii ăștia i-am văzut votând, fără îndoială că au făcut-o contrar voinței liderilor partidului care la fel că și celelalte partide au vrut și ei să stea cu fundul în două luntrii, să și câștige voturi în țară să scape și cu față curată în Europa.
Nu voi vota nici un partid din cele existente în România. Nici la alegerile parlamentare, nici la cele europarlamentare. Toți sunt trădători din punctul meu de vedere și nu mă acuzați că nu particip pentru că vedeți voi vreun trădător mai mare în partea cealaltă și trebuie să votez și eu contra lui.

Respectul meu tuturor celor care au votat, chiar și celor care au avut convingeri total opuse și au votat NU. Respectul meu săracilor, stirbilor și schiopilor pe care i-am văzut votând. Creștinilor care au votat, ortodocși și de alte confesiuni. Ateilor care au destul bun simt încât să înțeleagă că ne ducem la vale dacă nu ne venim în fire. Și celor care au doar de pierdut de pe urmă faptului că au susținut acest referendum.

Restul nu mă interesează. Despre rebuturi…numai de bine!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button