de la cititori

A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?

Foto: Jurnalistii.ro
Foto: Jurnalistii.ro

Opinia de mai jos ne-a fost trimisă de către un cititor. Încurajăm cititorii stiripentruviata.ro să ne trimită opinii și articole despre problematica familiei și a libertății de conștiință, în special ținând cont de evenimentele importante ale momentului.

Nicușor Dan a fost împotriva rezultatului final al votului din Biroul Național al USR de miercuri, 31 mai 2017, prin care s-a hotărât că USR se poziționează împotriva referendumului pentru familie. Cu câteva zile în urmă a amenințat cu demisia în cazul în care Biroul Național va hotărî poziționarea publică a partidului în această problemă.

Încercarea lui de a ține împreună partea progresistă cu cea conservatoare a eșuat. Eșecul s-a datorat părții progresiste. Conservatorii ar fi agreat soluția nepronunțării, progresiștii nu au agreat-o.

Dacă Nicușor Dan își va da demisia sau nu vom vedea. Cu siguranță a înțeles că USR nu mai este USB-ul înființat de el pentru corectitudinea în administrație, statul de drept etc. USR este partidul progresiștilor, al extremei stângi din România. Votul arată că nu mai are puterea de a influența acest drum al USR-ului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă nu își va da demisia, va avea două opțiuni: să fie un președinte decorativ sau să devină el însuși de extremă stânga. Cel mai probabil va alege să fie un președinte decorativ, care se va supune extremei stângi din dorința de a-și păstra funcția.

Citește și USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

Citește și Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citește și Să ne cunoaștem aleșii: Ce este fascismul social și cine sunt ultrașii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

Citește și Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul care cere anularea referendumului și care e invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

Citește și TEXT + VIDEO. Dep. Matei Dobrovie despre demersul Coaliției pentru Familie: „Sunt creștin și nu îmi e rușine. Dacă Parlamentul împiedică acest referendum, pierde orice credibilitate”

Citește și Numărul 2 de pe lista USR la Senat în Ilfov: Conservatorii sunt „motivul principal al stagnării rasei umane” și să tacă înainte să fie obligați prin presiuni să o facă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button