opinii

USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

de Gabriel Bintia, Facebook

USR a votat în problema familiei în Camera Deputaților exact așa cum votează grupul socialist S&D, grupul liberal ALDE și verzii în Parlamentul Europei, adică stânga, după cum se vede în imagine.

Bine, va întreba careva, dar atunci de ce simpatizanții USR se consideră a fi de dreapta? Din cauză că pentru ei dreapta înseamnă occident, ceea ce denotă ignoranța în știința politică. Așa se explică admirația debordantă pe care o au pentru state occidentale socialiste, în care statul se amestecă în toate aspectele vieții și reglementează (regulează scria un simpatizant USR, folosind un furculision din engleză) absolut tot. Sunt stânga, probabil cel mai de stânga partid pe care l-a avut România după 1989, plasabil cu ușurință în gruparea GUE/NGL din imaginea alăturată.

GUE/NGL este grupul Stângii Unite Europene și al Stângii Nordice Verzi – de orientare socialistă și comunistă, cu o poziție ambiguă între reformă și revoluție.

bintia

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Gabriel Bintia

Citește și Biroul Național USR a decis ca partidul să se poziționeze împotriva referendumului pentru modificarea Constituției

Citește și OPINIE de la un cititor: „A înțeles Nicușor Dan că USR nu mai este partidul pe care l-a înființat?”

Citește și USR nu este un partid de dreapta: a votat în chestiunea referendumului la fel ca extrema stângă din Parlamentul European

Citește și Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva referendumului pentru familie

Citește și Să ne cunoaștem aleșii: Ce este fascismul social și cine sunt ultrașii de genul deputatului Adrian Dohotaru, care acuză conservatorii de „fascism social”?

Citește și Cine este Ulrike Lunacek, europarlamentarul care cere anularea referendumului și care e invitat să adreseze un mesaj video la conferința parlamentarilor USR „Egalitatea de gen: test pentru democrație”

Citește și TEXT + VIDEO. Dep. Matei Dobrovie despre demersul Coaliției pentru Familie: „Sunt creștin și nu îmi e rușine. Dacă Parlamentul împiedică acest referendum, pierde orice credibilitate”

Citește și Numărul 2 de pe lista USR la Senat în Ilfov: Conservatorii sunt „motivul principal al stagnării rasei umane” și să tacă înainte să fie obligați prin presiuni să o facă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button