adopţie

Sorina Pintea, Ministrul Sănătății și mamă a trei copii: „Ascultați-o și pe Sorina! Copiii știu unde le este cel mai bine”

Ministrul Sorina Pintea a postat de curând un mesj pe Facebook în care cheamă autoritățile să aplice legea și să asculte atent voința Sorinei, fetița de opt ani din Baia de Aramă care a fost dată cu forța spre adopție unei familii de români din New York. Ministrul a scris:

„Ascultați-o și pe micuța Sorina!

Citesc cu stupoare si mâhnire despre cazul fetiței de 8 ani dată spre adopție unei familii care locuiește în America.
Nu vreau sa comentez deciziile reprezentanților justiției, nu am facut-o niciodată, nici speculațiile privind motivele pentru care familia maternală dorește să păstreze copilul sau familia din SUA să forțeze o adopție. Cu toate acestea nu pot să nu intreb ce fel de justiție ne dorim pentru noi și copiii noștri? Una care ucide vise si lasă răni adânci în conștiința unui copil în formare?

Vreau doar să fac un apel în calitatea mea de mamă a 3 copii. Copiii nu sunt obiecte care pot fi mutate dintr-un loc în altul oricând, să nu uităm asta!

Haideți să ne oprim și să ascultăm glasul copiilor noștri, haideți să ne păstrăm copiii lângă noi, acasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Putem să avem grijă de ei, să îi educam, și, mai presus de toate, să îi iubim, să îi prețuim, pentru că interesul copilului trebuie sa primeze.

Ascultați-o și pe Sorina! 
Copiii stiu unde le este cel mai bine. Sorina este singura care știe ce simte, unde dorește si cu cine dorește să mearga la drum.

Opriți-vă și ascultați-o și pe Sorina!”

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei din 21 iunie 2017, în care și DGASPC Dolj s-a implicat, găsiți aici.Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. asa se procedeaza cu multe e o crima in justitie treaba asta cu implicatii geave cu impact psihic emotional pe twrmen lung, soc emotional pt copila ca si la mine piwrdea serviciului din cauza falimentului si neluarea salariului , judecatorii nu dau dreptate omenirii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button