homosexualitatelibertate de conștiință

Sondaj: Susținerea „căsătoriei” homosexuale pierde teren în SUA – americanii preferă libertatea religioasă

freedom

Decizia Curții Supreme a SUA prin care a fost practic legalizată „căsătoria” între persoane de același sex pe întreg teritoriul federației americane a lăsat cea mai puternică națiune din lume profund divizată, un sondaj realizat de compania specializată GfK la comanda agenției de știri Associated Press relevând o ușoară scădere a procentajului celor care se pronunță în favoarea uniunilor homosexuale.

Sondajul, realizat între 9 și 13 iulie 2015, indică și o divizare în privința problemei funcționarilor de stat care obiectează din punct de vedere religios și nu vor să semneze certificate de căsătorie pentru cuplurile homosexuale: 49% spun că aceștia nu ar trebui obligați să o facă, în timp ce doar 47% cred contrariul.

Per ansamblu, majoritatea celor chestionați cred că libertatea religioasă ar trebui să fie mai importantă decât „drepturile” homosexualilor: numai 39% consideră că este mai important ca guvernul să le sprijine, în timp ce majoritatea, 56% din americani cred că apărarea libertății religioase ar trebui să se bucure de întâietate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ceea ce privește „căsătoria” între persoane de același sex, sondajul arată că 42% din americani o sprijină (în scădere de la 48% în aprilie), iar 40% se pronunță împotrivă, în timp ce 39% aprobă decizia Curții Supreme de legalizare a acesteia, iar 41% nu sunt de acord cu respectiva decizie.

„Curtea Supremă nu a făcut decât să ne pericliteze libertatea religioasă”, spune Michael Boehm, de 61 de ani, un inginer din zona orașului Detroit citat de Associated Press. „O să apară un conflict între codul juridic civil și oamenii care vor să trăiască după credința lor”, a mai spus acesta.

Boehm se numără printre cei 59% din respondenții sondajului care sunt de părere că cei care furnizează servicii conexe ceremoniilor de căsătorie ar trebui să le poată refuza aceste servicii cuplurilor de același sex, pe motive de libertate religioasă și de conștiință. Acest procent este în creștere de la 52% în aprilie.

Chiar și unele persoane care se pronunță în favoarea „căsătoriei” homosexuale sunt de părere că firmele nu ar trebui obligate să furnizeze servicii de nuntă cuplurilor de același sex împotriva conștiinței patronilor și lucrătorilor lor.

Sondajul AP-GfK a fost realizat online pe un eșantion reprezentativ pentru populația SUA format din 1.004 adulți. Marja de eroare per ansamblu este de 3,4% și mai mică pentru anumite întrebări.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button