familie

Președintele Klaus Iohannis va trimite Legea referendumului la Curtea Constituțională

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, 12 mai 2018, la Blaj, că este nemulțumit de anumite aspecte din proiectul de modificare a Legii referendumului și că îl va trimite la Curtea Constituționale:

Dacă vreți să știți foarte, foarte exact, o să repet ce am mai spus: nu sunt mulțumit cu anumite aspecte care apar în această lege și o voi trimite Curții Constituționale.

Va fi pentru a cincea oară când CCR se va pronunța în legătură cu organizarea referendumului.

Prima dată a fost în iulie 2016, când CCR a aprobat constituționalitatea inițiativei civice de organizare a referendumului prin care să se aprobe clarificarea definiției căsătoriei din Constituție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au urmat, în 2017, două sesizări ale PNL la CCR prin care se reclamau unele vicii ale legii de organizare a referendumului.

Pe 3 mai 2018, CCR a respins a treia sesizare depusă de PNL – de data aceasta împreună cu USR – cu privire la aceeași lege, sub pretextul că președintele țării este scos din joc în ceea ce privește inițiativa cetățenească.

Citește și Tot ce nu știați despre legea referendumului. Sunt trei tipuri diferite de referendum. Iar „eliminarea” președintelui din procedură nu a făcut-o PSD, ci chiar CCR

Citește și Epopeea aprobării referendumului continuă. Revizuirea se va amâna, cred, în toamnă

Citește și Dacă inițiativa cetățenilor este validată la referendum, legalizarea „căsătoriei” homosexuale se va putea face numai printr-un alt referendum

Sursa: Agerpres


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button