opinii

Dacă inițiativa cetățenilor este validată la referendum, legalizarea „căsătoriei” homosexuale se va putea face numai printr-un alt referendum

de Cristina Popescu, Facebook

Referendumul pentru căsătorie se face pentru a nu permite parlamentarilor să legalizeze „căsătoria” pentru persoane de același sex.

Revizuirea va merge cu siguranță în toamnă, dar micii dezinformatori și-au scos iar fumigenele pe piață. Pun și eu un răspuns acum, că după ce legea va fi atacată iar de președinte la CCR voi lua și eu o pauză:

  1. Revizuirea constituțională nu se face pentru interzicerea căsătoriilor gay (care oricum sunt interzise momentan de codul civil), ci pentru a nu permite legalizarea lor de către parlament prin modificarea codului fără o consultare prealabilă a populației pentru revizuirea din nou a Constituției. Politicienii vor trebui să ceară acordul cetățenilor dacă vor dori legalizarea gay marriage.
  2. Homosexualii nu sunt discriminați și nu au mai puține drepturi decât heterosexualii: se pot căsători în aceleași condiții cu heterosexualii (cu o persoană care are vârsta cerută de lege, de sex opus, care să nu fie deja căsătorită și să nu fie rudă apropiată, debilă sau alienată mintal și care își dă valabil consimțământul); pe de altă parte, nici heterosexualii de același sex nu se pot căsători între ei.

Două persoane de același sex își pot lăsa moștenire și fără a semna un parteneriat civil; de exemplu, semnând un testament.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button