familie

Politicile pro-familie nu sunt imposibile când parlamentarii își ascultă conștiința

de Andreea Amanda Scurtu

În plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a aprobat joi majorarea alocațiilor pentru copii. De la 1 martie 2019, acestea ar urma să se mărească de la 84 la 150 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 200 la 300 de lei pentru copiii în vârstă de până la doi ani. Măsura a fost inițiată de PNL, partid de opoziție.

În țara în care unui câine fără stăpân i se alocă de ani de zile un buget de aproximativ 400 de lei, este interesantă odiseea acestui proiect de lege. Mărirea „firimiturilor” alocate copiilor a fost posibilă printr-un compromis făcut de parlamentarii coaliției de la putere, PSD-ALDE.

Surse parlamentare citate de Stiripesurse.ro afirmă că, pentru a nu fi nevoiți să voteze împotriva propriului guvern (care s-a opus măsurii), dar nici împotriva propriei conștiințe, peste 100 de parlamentari PSD și ALDE și-au scos cartelele de vot, ca să figureze ca absenți. Și inițiativa opoziției a trecut.

Ce vreau să zic? Data viitoare, mai mult curaj! Dacă tot ați arătat că se poate, mergeți până la capăt cu această atitudine și lucrați tot timpul după cum vă dictează conștiința. Asumați-vă un vot deschis în favoarea politicilor publice care sprijină familiile și veți vedea că partidul și guvernul vă vor urma. Și sigur se vor găsi și mai mulți bani pentru creșterea și îngrijirea „puilor de om” din România!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button