Marşul pentru Viaţă

Imagini impresionante: Circa 40.000 la Marșul pentru viață 2019 din Croația, țară cu 4 milioane de locuitori

Sâmbătă, 25 mai 2019, mulți tineri și familii cu copii au participat la Marșul pentru viață în trei orașe din Croația: în Capitala Zagreb și în orașele Split și Zadar, de pe litoralul Mării Adriatice.

Mesajele de pe pancartele participanților au fost următoarele:

„Protejăm cea mai vulnerabilă minoritate din Croația – copii nenăscuți”

„Iubim viața”

„Aceasta este o alegere: desen reprezentând o înghețată. Acesta este un copil: desen reprezentând un embrion.”

Au existat și pancarte care explicau ce spune știința despre embrionul uman la diverse stadii ale sarcinii, atestând umanitatea deplină a acestuia.

La Zagreb și Split au participat câte 15.000-20.000 de persoane. Participanții și-au exprimat solidaritatea, respectul și iubirea pentru fiecare copil născut și nenăscut, încetarea discriminării femeilor însărcinate la locul de muncă, facilități pentru familii și politici de atragere a diasporei înapoi în țară. S-a mai cerut protejarea dreptului personalului medical la obiecția de conștiință și protecția legală a dreptului la viață de la concepție și până la moartea naturală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avortul este legal, până la 10 săptămâni de sarcină, în Croația din 1952, când țara făcea parte din statul federal comunist Iugoslavia.

VIDEO (Split)

https://www.facebook.com/Hodzazivotsplit/videos/438681940025025/

FOTO (Zagreb)

Surse:
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/na-hodu-za-zivot-u-zagrebu-okupio-se-veci-broj-ljudi-povorka-stigla-do-markova-trga-pjevao-thompson-protuprosvjednice-pokusale-zaustaviti-kolonu/8918132
https://narod.hr/hrvatska/foto-hod-za-zivot-u-zadru-napravili-smo-male-korake-za-grad-ali-velike-za-zastitu-prava-na-zivot-od-zaceca-do-prirodne-smrti
https://narod.hr/hrvatska/fotogalerija-prekrasni-prizori-s-hoda-za-zivot-u-zagrebu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button