Marșul pentru viață de la Londra 2024: Avortul nu este o formă de îngrijire medicală (FOTO, VIDEO)

Marșul pentru viață din Marea Britanie a reunit la Londra sâmbătă, 7 septembrie 2024, aproape 10.000 de participanți, conform estimărilor organizatorilor. Tema evenimentului a fost „Abortion isn’t healthcare” („Avortul nu este o formă de îngrijire medicală”)
Evenimentul a fost precedat de Summitul Pro-Life Health („Sănătate Pro-Viață”), cu prezentări făcute de dr. Calum Miller, medic pro-viață și filosof specializat în etică medicală, și Ira Winter de la Fiat Fertility Care. În conformitate cu tema marșului din acest an, discuțiile au contestat explicit promovarea avortului ca formă de îngrijire medicală.
A urmat o masă rotundă la care au participat: dr. Haywood Robinson, fost medic care făcea avorturi devenit reprezentant al 40 Days for Life („40 de zile pentru viață”) în Texas, SUA; Kevin Duffy, fost director și consultant la organizația de avort Marie Stopes International (MSI), și Adam Smith-Connor, un tată al cărui copil a fost avortat și care asistase anterior la avorturi în timpul pregătirii sale de medicină militară.
În anii 1970, dr. Haywood Robinson a fost instruit să facă avorturi chiar de femeia cu care se va căsători mai târziu. El și Kevin Duffy și-au împărtășit experiența din interiorul industriei avortului – explicând că avortul este tratat ca o afacere în industrie, nu ca o intervenție salvatoare pentru femei.
Kevin Duffy a vorbit despre schimbarea „dramatică” a propagandei avortului. La începutul carierei sale la Marie Stopes International, promovarea avortului se concentra pe aspectul de „îngrijiri complete și sigure în caz de avort”, dar în jurul anului 2016 s-a intensificat presiunea pentru creșterea numărului de avorturi.
Strategia după acel moment poate fi caracterizată astfel: „Dacă vrem să ne satisfacem donatorii, care doresc un număr mai mare de avorturi, atunci avortul gestionat chiar de pacientă este calea de urmat”. În acest sens, lockdownul din pandemia de COVID-19 a reprezentat o oportunitate în această direcție pentru lobbyul avortului.
Adam Smith-Connor, a povestit despre lucrarea de consiliere pe care o face pentru femeile care au făcut avort. El a oferit și propria mărturie, deoarece a plătit cândva pentru avortarea propriului copil. „Cei doi copii ai mei sunt aici, în sală, dar realitatea este că am patru copii”, a spus el. „A numi avortul asistență medicală doar pentru că implică medici și medicamente este ca și cum ai numi pedeapsa cu moartea asistență medicală pentru că și ea implică medici și medicamente.”
Masa rotundă a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu medici din diferite specialități medicale. Discuțiile au variat de la constrângerea raportată de multe femei care au avortat până la refuzul industriei avortului de a recunoaște femeile care se răzgândesc.
Ultimul discurs a fost al lui Dawn McEvoy de la Both Lives Matter.
Cei aproximativ 1.000 de participanți la summit s-au alăturat apoi miilor de participanți la marș. În timpul summitului, la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Gheorghe” din Southwark a fost oficiată o liturghie. La marș au participat cinci episcopi romano-catolici, preoți, călugări și călugărițe, creștini ortodocși pro-viață, protestanți atât din biserica superioară, cât și din cea inferioară, precum și un grup al ateilor pro-viață.
Participanții au purtat pancarte pe care scria: „Îngrijirile medicale nu ucid”, „Fiți vocea celor fără glas”, „Niciun copil nu merită avortul”, „Să facem avortul de neconceput”, „Avortul pune capăt vieții unui om”.
Unii participanți au scandat:
Pro-choice, / That’s a lie, / Babies never chose to die.
(„Pro-alegere – o minciună, bebelușii nu aleg niciodată să moară.”)
Marșul s-a oprit în Piața Parlamentului, unde au vorbit dr. Haywood Robinson, Isabel Vaughan-Spruce de la Marșul pentru viață, Angel Ceballos, un tată post-abortiv, și Claire Culwell, supraviețuitoare a avortului.
Evenimentul s-a încheiat cu o rugăciune condusă de reprezentanți ai diferitelor confesiuni creștine.
„Încă un an pentru o mișcare în creștere, încă un marș pașnic pe urmele lui William Wilberforce (cel care a condus mișcare de abolire a sclaviei în Marea Britanie – n. red.), încă o mărturie demnă despre dreptul la viață al tuturor ființelor umane aici, în Marea Britanie și în întreaga lume”, notează Theo Wilmot, ofițer de comunicare al Marșului pentru viață din Marea Britanie.
Urmărește Stiripentruviata.ro pentru traducerea discursurilor de la marș.
FOTO











