familie

Susținătorii „căsătoriei” homosexuale primesc o lovitură indirectă din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene

cjue

de Alina Radu

Susținătorii „căsătoriei” homosexuale insistă că aceasta nu se diferențiază în mod esențial de căsătoria între un bărbat și o femeie. Apărătorii căsătoriei naturale arată că nu este nici o legătură între căsătoria naturală și „căsătoria” homosexuală, deoarece fundamentul căsătoriei naturale, complementaritatea între bărbat și femeie, nu există în cazul „căsătoriei” homosexuale.

O instituție importantă a Uniunii Europene a oferit un sprijin neașteptat în această dispută. În 14 iunie 2017, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat o decizie în care stipulează că produsele pur vegetale nu pot fi comercializate cu denumiri precum „lapte”, „smântână”, „unt”, „brânză” sau „iaurt”, care sunt rezervate de dreptul Uniunii Europene produselor de origine animală. Astfel, în afara unor excepțiilor prevăzute în mod expres (datorate unor nume tradiționale compuse care conțin referințe la lapte), reglementarea rezervă denumiri precum „smântână”, „frișcă”, „unt”, „brânză” și „iaurt” numai pentru produsele derivate din lapte.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu alte cuvinte, din cauză că „untul vegetal” este produs fără nici o moleculă de lapte, pentru a clarifica lucrurile, în viitor va trebui folosit alt nume pentru a-l distinge de untul fabricat pe bază de lapte.

Curtea de Justiție a precizat că indicarea componenței exclusiv vegetale pe eticheta unui produs este insuficientă pentru a anula interdicția folosirii unui nume care se referă la lactate. Curtea a adăugat că această reglementare nu încalcă principiul egalității de tratament.

Este o măsură curajoasă a unei instituții europene care are curajul să spună că două lucruri complet distincte nu pot fi tratate identic doar pentru că cineva dorește să le denumească la fel. Poate cândva se va pronunța că între căsătoria naturală și „căsătoria” homosexuală este aceeași legătură ca între laptele de soia și lapte – adică niciuna în afară de numele asemănătoare. Și că atributul de „homosexuală” nu face „căsătoria” homosexuală să fie căsătorie, iar asta nu încalcă principiul egalității de tratament.

Altfel, rezultatul confuziei va fi la fel de tragic precum cel în care un bebeluș belgian a murit de deshidratare și malnutriție pentru că a fost hrănit cu lapte vegetal în loc de lapte praf timp de câteva luni, deși părinții s-au străduit să îl hrănească cât mai bine.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button