sarcină

Soluții pentru grava criză demografică: Ovidiu Raețchi lansează un pachet legislativ cu 6 măsuri menite să atenueze criza demografică majoră din România

România se confruntă atât cu scăderea natalității, dar și cu o emigrație masivă spre vestul continentului. Astfel că, deputatul liberal Ovidiu Raețchi a lansat marți în dezbatere publică un pachet de șase propuneri legislative menite să atenueze criza demografică majoră din România.

Pachetul legislativ conține facilități fiscale pentru companiile care investesc în creșe și grădinițe pentru angajații proprii, vouchere de 150 de euro/lună pentru copiii sub trei ani care pot fi cheltuite pentru achiziționarea de servicii de asistență și îngrijire a copilului, dar și crearea unei bănci de lapte matern.

Liberalul propune și înființarea unei Comisii Naționale de Alăptare, care să stimuleze alăptarea bebelușilor.

”Pachetul legislativ pe care îl lansez azi în dezbatere publică are drept obiectiv creșterea natalității prin găsirea unor soluții care merg la rădăcina problemelor care au dus România într-o criză demografică, soluții implementate cu succes în state occidentale. Este începutul unui efort public de consultare alături de organizații ale societății civile pentru a combate acest risc major pentru România pe termen mediu și lung”, a declarat Raețchi, citat într-un comunicat de presă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: edupedu.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button