familie

Asia Bibi, o mamă creștină din Pakistan, eliberată după o condamnare la moarte și 9 ani de închisoare

Asia Bibi, o femeie creștină, mamă a patru copii, a fost arestată în 2009 și apoi condamnată la moarte pentru că era creștină. Într-o zi a adus apă pentru ea și pentru alte persoane cu care lucra. Două femei musulmane au refuzat să bea din recipient pe motiv că a fost folosit de un creștin. Câteva zile mai târziu o mulțime de oameni o acuzau pe Bibi de blastfemie, apoi a fost condamnată la moarte.

Familia lui Bibi și avocatul ei spun că aceasta nu l-a insultat niciodată pe Profetul Mohamed. Acuzația de blasfemie a fost folosită abuziv pentru a radicaliza atitudinea islamiștilor împotriva creștinilor. În 2011 un guvernator și un ministru al minorităților au fost asasinați pentru că au apărat-o legal pe Bibi.

În societatea pakistaneză presiunile islamiștilor asupra creștinilor sunt uriașe. Un activist creștin pentru drepturile omului a declarat că înainte de un proces desfășurat acum câțiva ani islamiștii i-au pus pistolul la tâmplă avocatului familiei pentru a-l intimida.

În ultimele săptămâni islamiștii au făcut presiuni și asupra judecătorilor amenințându-i că vor avea „un sfârșit oribil” dacă o vor elibera pe Bibi, iar după anunțul că a fost eliberată autoritățile se așteaptă la reacții agresive din partea lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Să ne rugăm ca Dumnezeu să o ocrotească după eliberare.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button