adopţieMarşul pentru Viaţă

Iustina Irimia-Cenușă la Marșul pentru viață 2021: „Parascheva este darul lui Dumnezeu pentru noi”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Iustina-Irimia Cenușă a vorbit la Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață” despre experiența adopției:


Bun găsit! Mă bucur tare mult că sunt astăzi aici. Să știți că în această sală este o atmosferă extrem de emoționantă și vă rog de pe acum să-mi iertați eventualele scăderi ale vocii. Sunt și eu copleșită de emoție.

Am venit cu drag de la Botoșani și pot spune că, într-adevăr, am mărșăluit pentru viață în acest an și doresc să mulțumesc tare mult Asociației România pentru viață pentru această invitație.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am venit, așa cum am spus, cu tot sufletul deschis, pentru a cânta și pentru a da mărturie pro-viață. Știm că Dumnezeu lucrează prin oameni și am învățat că nu există problemă fără de soluție. Important este să o căutăm.

Și eu personal am învățat că nu există „Nu se poate”, că nu există lucru pe care să ți-l dorești și pe care să nu-l poți avea în această viață.

Și am învățat că, în afară de moarte, care este ireversibilă în această viață, totul poate avea o soluție.

Noi ne-am confruntat cu problema infertilității și am suferit destul de mult timp după căsătorie, pentru că, deși ne-am dorit să fim părinți tineri, nu am reușit să ne îndeplinim acest vis.

Se spune că, atunci când dragostea nu mai încape în două inimi, se naște sau apare a treia. Avem această nevoie de împărtăși dragostea cu un copil.

Și atunci a apărut acest gând al adopției foarte prezent în viața noastră.

Adopția a fost un gând de-al meu încă din adolescență, atunci când am cunoscut un caz care m-a îndurerat profund. Mi-am spus atunci că, la un moment dat în această viață, aș dori să fac acest pas.

În timpul prieteniei cu soțul meu am vorbit deschis despre acest aspect și m-am bucurat să vedem că rezonăm și din acest punct de vedere.

Ne-am dorit, într-adevăr, ca în viața noastră de familie, la un moment dat, să facem și acest pas.

Dar lucrurile nu se întâmplă așa cum vrem noi, ci se întâmplă așa cum consideră Dumnezeu că este mai potrivit pentru noi, astfel încât, după câțiva ani de durere și de așteptare, am hotărât să facem acest pas.

Și, din acel moment, al deciziei, toată viața noastră s-a transformat și cumva a căpătat seninătate.

Luând binecuvântare de la părintele duhovnic, ne-am depus dosarul de adopție și unii spun că suntem printre norocoșii care, într-un timp destul de scurt, un an de zile, am fost contactați și am intrat în potrivire cu puiul nostru.

Se spune că acest proces al adopției durează mult, sau că este foarte îngreunat. Însă noi putem să dăm mărturie că, iată, neavând poate așteptări nerealiste, neașteptând ca astăzi să depui niște hârtii și mâine să ai un copil acasă, totul se aranjează după voia Celui de sus. Și se aranjează mai frumos decât ți-ai putea imagina. Așa a fost în cazul nostru.

Și, pentru că sfinții lucrează în viața noastră, și pentru că Dumnezeu lucrează în viața noastră, mărturisesc că Parascheva este într-adevăr darul lui Dumnezeu pentru noi, pentru familia noastră, pentru că eu și soțul meu ne-am cunoscut în Orașul Marilor Iubiri, în Iașiul ocrotit de Sfânta Cuvioasă Parascheva, iar parohia pe care soțul meu o slujește poartă hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, atunci când am primit telefonul de la Direcția pentru Protecția Copilului, și am auzit că am intrat în potrivire cu o fetiță pe nume Parascheva, am știut pe loc că ea este darul lui Dumnezeu pentru noi.

Parascheva a adus foarte multă bucurie în viața noastră personală și a familiei extinse, întrucât părinții noștri au devenit bunici și bunicii noștri au devenit străbunici ai unui copil foarte iubit și foarte doritÎmi cer scuze…

Așadar, vreau să vă îndemn pe cei care poate aveți îndoieli sau poate aveți temeri să faceți acest pas, să nu mai zăboviți. Să mergeți la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul în care vă aflați, să cereți informații și să depuneți dosarul.

Pentru mai multe consultări și informații să știți că puteți accesa site-ul copii.ro, puteți găsi pe Facebook foarte multe grupuri de suport pentru cei care caută sprijin.

Sunt nenumărate povești și mărturii și chiar pot să vă recomand un film, Instant Family, care vorbește despre provocările, dar și despre frumusețea adopției.

În final, aș vrea să vă mărturisesc, cerându-mi încă o dată iertare pentru toate emoțiile pe care le am, însă acest subiect sensibil este cel mai de preț pentru noi, aș vrea să mulțumesc tuturor mamelor – naturale (biologice) sau adoptatoare –, care dau viață și care fac posibil ca și celelalte familii, care poate își doresc viața, însă nu o primesc într-un mod natural, să poată să se bucure de darul Vieții, și anume de copii.

Așadar, dau o mărturie pro-viață și vreau să le încurajez și pe femeile care nu pot rămâne însărcinate, să nu-și piardă încrederea și să găsească o altfel de soluție.

Cred că adopția este o alternativă și cred că este cea mai frumoasă alternativă pe care o putem găsi atunci când vrem să devenim părinți și nu putem în mod natural.

Așadar, le mulțumesc tuturor mamelor care-și duc la capăt sarcina și, fie că pot să crească respectivul copil, fie că nu, îl nasc tocmai pentru a fi o viață în dar – pentru propria familie sau pentru o familie adoptatoare.


Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului.

Nadejda Usatîi, Asociația Moldova pentru viață: „Dragostea îi unește pe oameni, îi ține laolaltă”

Gabriela Iliescu la Marșul pentru viață 2021: „Am suferit un AVC în a șaptea săptămână de sarcină. Nu vom uita niciodată cuvintele ginecologului”

Lavinia Stan la Marșul pentru viață 2021: „Când am rămas însărcinată, asupra noastră a venit un atac pe care nu l-am mai simțit niciodată în viața mea până atunci”

Adelina Militaru la Marșul pentru viață 2021: „Frații mei pe care nu i-am cunoscut niciodată au murit din cauza lipsei de sprijin și a presiunilor la care a fost supusă mama”

Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2021: „Este chemarea generației noastre de a pune lumina vieții la loc de cinste, de a reda speranța viitorului femeilor în criză de sarcină și copiilor lor nenăscuți”

Charlotte Pence la Marșul pentru viață 2021: „Știu că mulți aveți o relație personală cu tragedia avortului. Nu sunteți singuri, vă sunt mulți alături, din întreaga lume”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button