Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2021 Los Angeles: „Votul este doar o parte din rezolvarea problemei avortului, nu și scopul nostru. Scopul este să împărtășim iubirea lui Hristos”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Anul acesta, cea de a șaptea ediție a Marșului pentru viață de la Los Angeles a avut loc online sâmbătă, 23 ianuarie.

Evenimentul a fost organizat de OneLife LA, organizație a Arhiepiscopiei Catolice de Los Angeles. Kathleen Domingo, Directoarea Sectorului pentru Viață, Dreptate și Pace al Arhiepiscopiei, a declarat pentru America Magazine:

„A fi pentru viață înseamnă mai mult decât problematica avortului sau a sinuciderii asistate. Vrem să avem familiile în siguranță. Nu ni se pare că merită riscul. Viața este prețioasă.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ea a mai declarat că evenimentul nu este un protest politic, ci o celebrare care a scop „să-I mulțumească lui Dumnezeu pentru darul vieții.”

De obicei, evenimentul se încheia cu o serbare la care se mânca, se cânta și se dansa.

„Unii dintre vorbitorii pe care îi invităm se confruntă cu dizabilități, alții au făcut parte din crima organizată”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a organizatorilor. „Firul roșu al acestui eveniment este ideea de a le fi alături celor care au nevoie de noi, să le întindem o mână și să le recunoaștem demnitatea umană.”

Kathleen Domingo a mai declarat:

„Problematica avortului a fost politizată, dar ea nu este o chestiune de partizanat. Este o problemă umană și implică oameni adevărați. Încercăm să arătăm fața umană a problemei. Votul este doar o parte din rezolvarea ei, nu și scopul nostru. Scopul este să împărtășim iubirea lui Hristos.”

La Marșul pentru viață 2021 de la Los Angeles au fost invitați ca vorbitori Arhiepiscopul catolic de Los Angeles, José H. Gomez, Noemi Amezcua, care a adoptat trei copii și a luat în plasament alți câțiva, Sarah Wilson, care a lucrat cu femei și copii în situații de risc, și Gloria Purvis, o vorbitoare catolică pro-viață.

Marșul a fost un bun prilej de a strânge fonduri pentru căminul maternal Harvest Home, unde femeile în criză de sarcină pot da naștere copiilor lor și primesc sprijin pentru a se pune pe picioare în noua viață de mame.

Fonduri pentru Harvest Home la Marșul pentru viață 2021 de la Los Angeles

Marșul a fost precedat de o rugăciune pentru copiii nenăscuți la Catedrala Doamna Îngerilor din Los Angeles.

Cu numai trei zile înainte de Marșul pentru viață 2021 de la Los Angeles, Arhiepiscopul José H. Gomez, care este și Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din SUA, i-a transmis un mesaj puternic președintelui pro-avort Joe Biden la instalarea acestuia ca șef al Administrației de la Washington.

El a scris:

„Pentru episcopii națiunii, continua nedreptate a avortului rămâne principala preocupare. (…) Nu putem rămâne tăcuți când țara noastră abandonează anual prin avort aproape un milion de copii nenăscuți.

Avortul este un atac direct asupra vieții, care rănește femeia și subminează familia. Nu este doar o problemă particulară, ci ridică semne tulburătoare și fundamentale de întrebare cu privire la fraternitate, solidaritate și incluziune în comunitate. Și este și o problemă de justiție socială.

Nu putem ignora realitatea că rata avortului este mult mai mare în rândul săracilor și al minorităților și că această procedură este folosită în mod curent pentru a elimina copiii care s-ar naște cu dizabilități.”

Cum a fost la Marșul pentru viață de la Los Angeles de anul trecut:

Președintele Conferinței Episcopilor Catolici din SUA despre instalarea Președintelui Joe Biden: Continua nedreptate a avortului rămâne principala noastră preocupare

Zeci de tineri se pun scut în jurul statuii unui misionar catolic pe care activiștii Antifa voiau să o dărâme

Paul Walker – incredibil mesaj pro-viață într-unul din filmele sale ce urmează a fi lansat


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button