Marşul pentru Viaţă

Adelina Militaru la Marșul pentru viață 2021: „Frații mei pe care nu i-am cunoscut niciodată au murit din cauza lipsei de sprijin și a presiunilor la care a fost supusă mama”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Discursul susținut de Adelina Militaru, Președintele Asociației Studenți pentru viață, la Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”:


Vă mulțumesc mult tuturor pentru că urmăriți Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”!

Eu astăzi îmi doresc să spun o poveste. Este povestea mea. Ieri am împlinit 25 de ani, dar acest lucru ar fi putut să nu se întâmple.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama mea a trecut printr-o criză de sarcină, iar înainte să fie însărcinată cu mine a avortat doi copii. De ce? Pentru că la acea vreme i s-a spus că femeile care au RH negativ vor naște copii cu handicap.

Au îndemnat-o pe aceasta de fiecare dată să avorteze, iar ea din cauză că nu a fost sprijinită de cei din jur, în primele două dăți a cedat și a avortat.

După primele două avorturi, a avut coșmaruri, s-a îmbolnăvit și a mers la medici ani de-a rândul. Medicii i-au spus că nu va putea naște copii care să fie sănătoși. La un moment dat aceasta fiind bolnavă, un medic i-a spus că nu mai are cu ce să o ajute și a îndemnat-o să meargă la biserică. A mers la biserică, s-a spovedit și și-a găsit liniștea.

Peste câțiva ani a rămas însărcinată din nou cu cel de-al treilea copil, adică eu, cea care am împlinit ieri 25 de ani. De data aceea medicii i-au spus nu doar că va naște un copil cu handicap, ci și că va muri la naștere. Toți cei din jur au îndemnat-o din nou să avorteze, spunându-i că va face cea mai mare greșeală dacă va naște un copil, pentru că acesta va fi cu handicap. Ea cunoscând deja durerea avortului, atât cea fizică, cât și cea sufletească, a spus „Nu! O să nasc acest copil și îl voi crește chiar dacă va avea un handicap. O să nasc acest copil chiar dacă vom muri amândoi în momentul nașterii, dar nu voi mai face niciodată un avort.

Presiunile celor din jur au continuat, în ciuda dorinței mamei mele de a mă naște. Aceștia îi spuneau: „O să aibă un handicap. Nu o să meargă la școală. Nu îl vei putea crește”. Din fericire anul acesta eu termin facultatea, îmi voi susține examenul de licență. M-am născut sănătoasă și îmi doresc să lupt pro-viață. Datorită mamei mele și a credinței în Dumnezeu pe care a avut-o, astăzi pot fi aici și pot spune această mărturie.

Am ales să fac acest lucru gândindu-mă la frații mei pe care nu i-am cunoscut niciodată, cu care nu am avut ocazia să vorbesc sau să mă joc și care au murit din cauza lipsei de sprijin din partea celor din jur și, de asemenea, din cauza presiunilor la care a fost supusă mama mea. În memoria lor am ales să spun această mărturie pentru că nici un copil nu trebuie să mai moară vreodată din cauza lipsei de sprijin și din cauza presiunilor la care sunt supuse femeile care trec printr-o criză de sarcină. Aceste femei au nevoie de sprijin, nu de indiferență și de condamnare.

Vă îndemn pe toți să vă deschideți inimile față de femeile care trec printr-o astfel de criză, să le înțelegeți drama și să le fiți alături. Haideți ca în memoria surorilor, fraților și rudelor noastre care au murit prin avort să ne unim pentru viață și să-i ajutăm pe cei mai mici care nu se pot apăra singuri să trăiască. Acesta este îndemnul meu la Marșul pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”: să luptăm pentru viață!


Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului.

Marșul pentru viață 2021 – „Uniți pentru viață” s-a desfășurat online.

VIDEO integral

Iustina Irimia-Cenușă la Marșul pentru viață 2021: „Parascheva este darul lui Dumnezeu pentru noi”

Gabriela Iliescu la Marșul pentru viață 2021: „Am suferit un AVC în a șaptea săptămână de sarcină. Nu vom uita niciodată cuvintele ginecologului”

Nadejda Usatîi, Asociația Moldova pentru viață: „Dragostea îi unește pe oameni, îi ține laolaltă”

Lavinia Stan la Marșul pentru viață 2021: „Când am rămas însărcinată, asupra noastră a venit un atac pe care nu l-am mai simțit niciodată în viața mea până atunci”

Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2021: „Este chemarea generației noastre de a pune lumina vieții la loc de cinste, de a reda speranța viitorului femeilor în criză de sarcină și copiilor lor nenăscuți”

Charlotte Pence la Marșul pentru viață 2021: „Știu că mulți aveți o relație personală cu tragedia avortului. Nu sunteți singuri, vă sunt mulți alături, din întreaga lume”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button