Marşul pentru Viaţă

Charlotte Pence la Marșul pentru viață 2021: „Știu că mulți aveți o relație personală cu tragedia avortului. Nu sunteți singuri, vă sunt mulți alături, din întreaga lume”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Discursul lui Charlotte Pence Bond, fiica fostului Vice Președinte SUA, Mike Pence, la Marșul pentru viață 2021 – „Uniți pentru viață”:


Salutare tuturor! Sunt Charlotte Pence Bond și sunt fiica fostului Vicepreședinte Mike Pence.

Sunt foarte onorată și entuziasmată să fiu alături de voi, chiar dacă numai de departe și în format online. Dar este foarte bine ca oamenii să se adune și să se încurajeze reciproc, chiar și de la distanță.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pandemia a făcut ca anul care a trecut să fie unul dificil. Am trecut cu toții prin clipe de profundă rătăcire – o realitate familiară pentru oricine.

Înțelegând aceasta, să ne adunăm astăzi pentru a continua să vorbim despre viață și a duce mai departe mesajul pro-viață în locul culturii avortului, care ne-a invadat lumea și produce multă suferință.

Știu că mulți dintre voi aveți o relație personală cu tragedia avortului și că știți că aceasta poate afecta multe aspecte ale vieții.

Sper ca astfel de evenimente să vă încurajeze, la fel ca și mesajul meu.

Nu sunteți singuri, sunt atât de mulți alături de voi – din întreaga lume!

Avortul este o traumă. Societatea pro-avort în care trăim încearcă să convingă femeile că nu este.

Îl găsim în cărți, în filme, în întreaga lume. De aceea, este important să vorbim împotriva culturii avortului, să adăugăm altă perspectivă, o narațiune diferită, pe care foarte mulți vor să o audă: să le amintim oamenilor că avortul este o experiență traumatică și că de fapt rănește femeile.

Trebuie să spunem adevărul despre efectul avortului asupra femeii și să fim alături de ea, pentru a-i arăta că există o cale mai bună.

Societatea de azi celebrează avortul și o privează pe femeie de posibilitatea de a-și împărtăși experiențele negative și de a găsi vindecare.

Dar adesea organizațiile care dezvăluie adevărul despre inimile frânte de avort le furnizează femeilor și alternative, un lucru foarte important.

Fiecare dintre voi se alătură efortului de a spune adevărul despre avort și de a fi alături de cei care au reală nevoie de ajutorul nostru.

Tatăl meu, fostul Vicepreședinte Mike Pence, mi-a arătat dintotdeauna cât de important este să apărăm drepturile copiilor nenăscuți.

Când mă gândesc la trăirea mesajului pro-viață, îmi vine în minte un moment din campania din 2016, după ce tata a fost ales să candideze pentru postul de vicepreședinte.

L-am ajutat să-și prezinte argumentele pentru dezbaterea între candidații la vicepreședinția SUA. Și l-am ajutat să se pregătească pentru dezbatere.

Când te pregătești pentru o dezbatere la un asemenea nivel, organizezi mai multe sesiuni, în care te porți ca și cum ai fi acolo.

A făcut toate aceste lucruri și a învățat să răspundă la întrebări. Una dintre cele mai grele avea să fie întrebarea despre avort: De ce ești pro-viață? Femeia nu ar trebui să aibă dreptul de a alege? Este corpul ei și alegerea ei.

Poate voi sunteți familiarizați cu argumentele, dar eu mi-am dorit ca tata să exerseze răspunsurile. Astfel că am recapitulat și răspunsurile la acest tip de întrebări.

La început, răspunsurile sale erau mai bazate pe fapte, pe statistici. Numai că el pune foarte mult suflet în această direcție. Are foarte multă compasiune pentru oameni aflați în diverse situații și știu că raționamentele lui nu se bazează pe prejudecăți.

Motivația sa vine din dragoste pentru copil, pentru mamă și pentru comunitățile afectate de avort.

În tip ce exersam răspunsurile, i-am amintit să vorbească din inimă: „Vorbește cu inima când răspunzi la aceste întrebări!”

Și, când a intrat în dezbaterea reală, a citat dintr-un discurs al Maicii Tereza la un Mic Dejun cu Rugăciune din 1994. Ea a numit atunci avortul cel mai mare distrugător al păcii, pentru că este un război dus împotriva copilului, o ucidere directă a unui copil nevinovat.

Tata a oferit un argument puternic: o societate este judecată după cum se poartă cu cei mai vulnerabili membri ai ei – vârstnicii, infirmii, persoanele cu dizabilități și copiii nenăscuți.

Cred că atunci când a vorbit cu atâta bunătate și înțelegere, a făcut-o într-un fel care poate schimba inimi.

Și voi aveți această putere. Așadar, nu uitați să aveți mereu un mesaj de compasiune, dar și o mărturie despre adevăr.

Este necesar să vorbim pentru cei care nu se pot exprima, deoarece copiii nenăscuți nu pot vorbi pentru ei înșiși. Dar să facem aceasta cu bunătate.

Pentru mine este foarte încurajator să știu că sunt oameni ca voi în toată lumea, care fac zilnic aceasta. Nu uitați că ceea ce faceți este important.

Poate că aveți doar o voce, dar aceasta se aude foarte-foarte tare și se împletește cu multe altele.

Știu că uneori vă simțiți singuri, dar sper că evenimente precum Marșul pentru viață vă amintesc că există atât de mulți oameni care vă susțin și care și ei se luptă pentru drepturile copiilor nenăscuți alături de voi!

Eu vă ovaționez și sunt foarte mândră să fac parte din această mișcare alături de voi, cei care lucrați pentru ca avortul să nu mai fie celebrat în societatea și lumea noastră.

Vă mulțumesc foarte mult!”


Charlotte Pence Bond are 27 de ani este o voce importantă a mișcării pro-viață din SUA, fiind un model prin propriul exemplu pentru tinerii care se implică în activități pro-viață.

Absolventă a cursurilor Universității DePaul, cu o dublă specializare în Digital Cinema – Screenwriting și Creative Writing, Charlotte a contribuit la scrierea și producerea filmului documentar Fleeced, câștigător al premiilor Emmy. În prezent, Charlotte urmează cursurile unui Master în Studii Teologice, punând accent pe temele religioase din literatură și cultură, la Harvard Divinity School.

Prima carte pe care Charlotte Pence Bond a publicat-o singură a fost Where you go: Life Lessons from My Father. Lansată în octombrie 2018, în ea Charlotte Pence Bond prezintă lecțiile le-a învățat de la tatăl său, Vicepreședintele SUA Mike Pence.

Prin amintirile favorite din copilărie și clipele intense petrecute alături de tatăl său în campania electorală, cum ar fi momentele în care ea îl ajuta pe acesta să se pregătească pentru dezbaterile electorale, Charlotte oferă o poveste convingătoare despre dragoste, speranță și cum ar trebui învinsă adversitatea.


Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului.

Marșul pentru viață 2021 – „Uniți pentru viață” s-a desfășurat online.

VIDEO integral

Adelina Militaru: „Frații mei pe care nu i-am cunoscut niciodată au murit din cauza lipsei de sprijin și a presiunilor la care a fost supusă mama”

Lavinia Stan la Marșul pentru viață 2021: „Când am rămas însărcinată, asupra noastră a venit un atac pe care nu l-am mai simțit niciodată în viața mea până atunci”

Charlotte Pence la Marșul pentru viață 2021: „Știu că mulți aveți o relație personală cu tragedia avortului. Nu sunteți singuri, vă sunt mulți alături, din întreaga lume”

Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2021: „Este chemarea generației noastre de a pune lumina vieții la loc de cinste, de a reda speranța viitorului femeilor în criză de sarcină și copiilor lor nenăscuți”

Iustina Irimia-Cenușă la Marșul pentru viață 2021: „Parascheva este darul lui Dumnezeu pentru noi”

Nadejda Usatîi, Asociația Moldova pentru viață: „Dragostea îi unește pe oameni, îi ține laolaltă”

Gabriela Iliescu la Marșul pentru viață 2021: „Am suferit un AVC în a șaptea săptămână de sarcină. Nu vom uita niciodată cuvintele ginecologului”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button