Marşul pentru Viaţă

Nadejda Usatîi, Asociația Moldova pentru viață: „Dragostea îi unește pe oameni, îi ține laolaltă”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Bună ziua,

Vă felicit și vă mulțumesc tare mult pentru această posibilitatea de a fi astăzi aici, împreună, la Marșul pentru viață București, uniți pentru viață, uniți pentru femeile în criză de sarcină, uniți pentru copiii născuți și nenăscuți, și este firesc să dorim ca zâmbetul și lumina din ochii fiecărui copil să ajungă să bucure pe cei din jur. Și noi am fost cândva mici, plăpânzi în pântecele mamelor noastre și ea, mama, ne-a iubit și ne-a ocrotit viață.

Viața este legată de iubire. Este miracolul marii iubiri. E iubirea lui Dumnezeu Creatorul care ne-a plămădit într-o mare și superbă grădină. Chiar de la concepție acest Creator pune în trăistuța fiecărui copil daruri și harisme și îl trimite pe pământ să călătorească. Îl ascunde în pântecele cald al mamei, sub altarul inimii ei, astfel femeia intră în ordinea vie a Creatorului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și povestea mea personală de viață începe prin chemarea lui Dumnezeu la această călătorie pe drumul vieții. Pe 16 septembrie 1987, mama urma să meargă la doctor pentru a ,,scăpa” de rodul pântecelui, adică de mine, însă dimineața a aflat că a murit bunica Parascheva și că trebuie să meargă în satul ei de baștină împreună cu tatăl și cei doi frați. Au stat acolo câteva săptămâni, ,,S-a încăpățânat” Dumnezeu, zic eu, s-a răzvrătit natura, și n-au izbutit să se întoarcă în sat pentru avort… iar eu stăteam cuminte în locașul cald al mamei. Timp de nouă luni am ascultat cea mai măreață simfonie din lume: inima mamei.

Aș face analogie cu istorioara Sf. Elisabeta, mama Prorocului Ioan Botezătorul, atunci când i-a văzut pe ostași venind, sfânta l-a luat în brațele sale pe Ioan și a fugit cu dânsul într-un loc stâncos și pustiu. Când văzu că ostașii sunt pe urmele ei, sfânta Elisabeta a strigat muntelui: – Munte a lui Dumnezeu, primește o maică cu pruncul ei!, iar stânca se despică, ascunzând înlăuntrul ei pe maică și pe prunc.

16 septembrie, ziua când ar fi trebuit să mor, e ziua în care mi s-a salvat viața. A fost o lucrare tainică a lui Dumnezeu, a ,,corespondat” cu natura și m-a binecuvântat cu darul prețios al vieții. Am fost adusă la lumina zilei în primăvara anului următor, am primit numele Nadejda, în cinstea altei bunici, nume ce înseamnă speranță.

Cu speranță, cu nădejde am pornit pe acest drum al slujirii vieții. În decembrie 2020 împreună cu colegii mei de la Asociația Moldova pentru viață am înființat un Centru de consiliere și sprijin pentru mame însărcinate și familie ,,Sfânta Elisabeta” din Chișinău.

Să avem curajul să înmulțim binele, să îmbrățișăm fiecare viață care pâlpâie și vrea să vadă lumina zilei, să-și cunoască potențialul, să-l dezvolte, să se împlinească și așa se vor bucure strămoșii, contemporanii și urmașii noștri!

Dragostea îi unește pe oameni, îi ține laolaltă. Astfel țara poate înflori!

Vă mulțumesc și doresc din toată inima să fim uniți pentru viață!

În acest șir de idei vă invităm cu bucurie să participați duminică, 28 martie, ora 16:00, la Marșul pentru viață Chișinău online. Transmisiune LIVE pe pagina de facebook: Marșul pentru viață Chișinău.

Împreună putem construi o cultură a vieții și o grădină a iubirii!

Sursa: Marșul pentru viață

Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” a fost organizat de Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului.

Gabriela Iliescu la Marșul pentru viață 2021: „Am suferit un AVC în a șaptea săptămână de sarcină. Nu vom uita niciodată cuvintele ginecologului”

Lavinia Stan la Marșul pentru viață 2021: „Când am rămas însărcinată, asupra noastră a venit un atac pe care nu l-am mai simțit niciodată în viața mea până atunci”

Adelina Militaru la Marșul pentru viață 2021: „Frații mei pe care nu i-am cunoscut niciodată au murit din cauza lipsei de sprijin și a presiunilor la care a fost supusă mama”

Alexandra Nadane la Marșul pentru viață 2021: „Este chemarea generației noastre de a pune lumina vieții la loc de cinste, de a reda speranța viitorului femeilor în criză de sarcină și copiilor lor nenăscuți”

Charlotte Pence la Marșul pentru viață 2021: „Știu că mulți aveți o relație personală cu tragedia avortului. Nu sunteți singuri, vă sunt mulți alături, din întreaga lume”

Iustina Irimia-Cenușă la Marșul pentru viață 2021: „Parascheva este darul lui Dumnezeu pentru noi”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button