Marşul pentru Viaţă

Mike Pence, Vicepreședinte SUA, și soția, Karen, către Marșul pentru viață: „Viața câștigă prin actul vostru de mărturisire. Această mișcare se susține de aproape 50 de ani prin rugăciunile voastre”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu puțin timp înainte de Marșul pentru viață de la Washington, DC, la care Președintele Donald Trump în persoană a susținut un scurt discurs, Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și soția, Karen Pence, au transmis și ei un mesaj video către participanți. Mike și Karen Pence sunt veterani ai Marșului pentru viață, participând regulat la eveniment încă dinainte de a deveni a doua familie din fruntea statului. Redăm mai jos mesajul lor video, însoțit de transcrierea integrală.


VIDEO

https://www.facebook.com/marchforlife/videos/2425773624352545/

Transcriere integrală

Mike Pence: Salut, Marșul pentru viață! Către Jeanne [Mancini, președinta Marșului pentru viață de la Washington, DC – n.red.], către membrii Congresului și Senatului [SUA – n.red.], către liderii religioși, tuturor concetățenilor mei americani, mai ales extraordinarilor tineri, care sunt o generație pro-viață: sunt vicepreședintele Mike Pence…

Karen Pence: …iar eu sunt Karen Pence.

Mike și Karen Pence: Și suntem pro-viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Karen Pence: Vrem să vă mulțumim că ați călătorit până în Capitala Națiunii noastre pentru cea mai mare adunare publică pro-viață din America: cea de a 47-a ediție a Marșului pentru viață. Familia noastră și-a stabilit ca prioritate să participe la Marșul pentru viață…

Mike Pence: …și ne-am fi dorit să vă fim alături astăzi, dar chiar în acest moment suntem la Roma, la Vatican, unde reprezentăm Statele Unite ale Americii. Tocmai am avut o întâlnire cu Papa Francisc. Iar în convorbirea pe care am purtat i-am mulțumit pentru tot ceea ce el și catolicii americani au făcut pentru a apăra valoarea sacră a vieții umane în toată istoria acestei mișcări. Tuturor credincioșilor catolici care știu că se îndreaptă cu mândrie azi către Parcul National Mall [punctul de plecare al Marșului pentru viață de la Washington, DC – n.red.] purtând pancarte cu numele parohiilor din întreaga țară…

Karen Pence: …și tuturor credincioșilor de toate confesiunile care participă la marș: vă mulțumim pentru acest act de mărturisire. Vă mulțumim pentru compasiune și vă mulțumim că apărați viața. Această mișcare se susține de aproape 50 de ani prin rugăciunile voastre. Și nu putem să nu ne mândrim că ne aflăm pe această cale alături de voi.

Mike Pence: În acest clipe sunteți pe cale să-l auziți adresându-se Marșului chiar pe Președintele Donald Trump, primul din istorie care face aceasta. Sunt cât se poate de mândru să fiu vicepreședintele celui mai pro-viață președinte american din istorie. De la reinstaurarea politicii de la Mexico City [de retragere a banilor publici pentru organizațiile care promovează avortul în străinătate – n.red.] și retragerea finanțării [publice – n.red.] pentru Planned Parenthood [„organizația-gigant” furnizoare de servicii de avort din SUA – n.red.] și până la numirea unor judecători conservatori și cu principii la Curtea Supremă a SUA, rezultatele vorbesc de la sine. Această mișcare are un mare apărător în Donald Trump – și la fel și voi. Așadar, deși națiunea noastră rememorează azi un moment trist [47 de ani de la legalizarea avortului din orice motiv și în orice stadiu al sarcinii, până înainte de naștere – n.red.], azi marcăm și un progres și o celebrare. Datorită sprijinului vostru și datorită conducerii lui Donald Trump, viața este din nou învingătoare în America.

Karen Pence: Viața învinge datorită compasiunii și grijii voluntarilor de la toate centrele de sprijin în criza de sarcină din această țară. Și viața câștigă prin generozitatea a milioane de familii adoptive, care își deschid inimile și casele copiilor care au nevoie de ele [în SUA este permisă începerea procedurii de adopție încă dinainte de a se naște copilul – n.red.]. Viața câștigă prin mărturisirea făcută de sute de mii de americani din toate categoriile sociale care înfruntă frigul pentru a manifesta în favoarea vieții.

Mike Pence: Așadar, rămâneți la fel de puternici în dragostea și compasiunea care au definit dintotdeauna mișcarea pentru viață. Și să știți că acest președinte și această Administrație vor fi alături de voi zi de zi, până când vom repune valoarea sacră a vieții umane la temelia legilor americane. Din partea micii noastre familii, către familiile voastre: Vă mulțumim că apărați viața!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button