libertate de conștiință

Guvernul socialist pro-LGBTQ din Spania persecută organizații pro-familie care luptă contra îndoctrinării LGBTQ din școli

Guvernul spaniol a decis, printr-un ordin emis de Ministerul de Finanțe, semnat de însuși ministrul de interne, să retragă organizației HazTeOir.org statutul de non-profit. HazTeOir.org este o organizație spaniolă, pro-familie, care luptă contra ideologiei transgen. Motivul îl reprezintă campania din 2017 a organizației. Membri ai HazTeOir.org au făcut un turneu prin țară într-un autobuz închiriat, vopsit în portocaliu aprins, pe care au afișat mesajul „Băieții au penis, iar fetele vagin. Nu vă lăsați înșelați!” Campania a declanșat un val de critici din partea autorităților și susținătorilor transgen. La Madrid, de exemplu, autoritățile au oprit autobuzul și nu i-au permis să plece până nu a fost înlăturat mesajul.

În motivarea deciziei de retragere a statutului non-profit se arată că HazTeOir „s-a poziționat contra promovării binelui comun, care presupune respect pentru valorile și opiniile celorlalți” și că prin promovarea propriilor idei a dat dovadă de „lipsă de respect față demnitatea persoanelor sau grupurilor din societate care au o opinie diferită în legătură cu orientarea sexuală”.

În cadrul conferinței de presă Ignacio Arsuaga, reprezentant al HazTeOir, a caracterizat decizia guvernului drept răzbunare politică, deoarece opinia organizației față de ideologia de gen contravine celei promovate de guvernul socialist și aliații săi radicali și a spus că o va contesta în instanță. Faptul că însuși ministru de interne a semnat ordinul, când ar fi fost suficient să o facă funcționari de rang inferior, este o dovadă clară că este vorba de o persecuție politică și ideologică. Arsuaga s-a arătat surprins de faptul că guvernul a sancționat HazTeOir în baza argumentului că „modul de gândire al organizației deranjează alte persoane”, calificând acest tip de argument ca specific dictaturilor. Revocarea statutului non-profit afectează finanțarea organizației, deoarece potențialii donatori nu își mai pot deduce sumele donate din impozitul pe profit.

Referindu-se la campania din 2017, îndreptată contra promovării ideologiei transgen în școli, Arsuaga a reamintit cum autobuzul a fost vandalizat, iar membrii organizației atacați de către contestatari. Atunci Arsuaga avertiza că, dacă proiectul totalitar al guvernului de impunere a ideologiei de gen nu va fi oprit, cei care se opun, inclusiv lideri religioși, vor ajunge în închisoare. În conferință, Arsuaga a calificat politica guvernului socialist în chestiunea transgen drept „un atac ideologic calificat”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În cadrul conferinței de presă, HazTeOir și-a anunțat și noua campanie împotriva feminismului și transgemderismului radical, care va demara pe 8 martie (când se așteaptă ample proteste ale feministelor radicale) și se va desfășura tot sub forma unui tur al țării cu autobuzul. Arsuaga a făcut un apel la partidele de dreapta să respingă legile LGBTQ, care sub pretextul așa-numitei „violențe de gen” încalcă principiile egalității și prezumpției de nevinovăție.

Anunțul HazTeOir vine în același moment cu lansarea de către Cardinalul Antonio Canizares Llovera a campaniei de protejare a școlilor catolice finanțate de la buget contra curriculei pro-LGBTQ obligatorii.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button