libertate de conștiință

Președintele Donald Trump susține viața în cadrul Micului Dejun Cu Rugăciune Națională – „Fiecare viață este sacră și fiecare suflet este un dar prețios din rai”

La numai o zi după reafirmarea poziției ferme pro-viață în fața Congresului și a întregii națiuni americane, în discursul despre Starea Uniunii, în care a condamnat dur recent adoptata lege din statul New York, care legalizează avortul până în momentul nașterii, precum și legea criminală propusă de democrați în Virginia, care permite infanticidul, președintele american a continuat discursul pro-viață în cadrul Micului Dejun cu Rugăciune Națională.
„Fiecare copil este creat după chipul sfânt al Domnului. Fiecare viață este sacră și fiecare suflet este un dar prețios din rai. Ca parte a angajamentului nostru de construi o societate dreaptă și iubitoare trebuie să construim o cultură care ocrotește demnitatea și sfințenia vieții nevinovate”, a declarat Donald Trump astăzi. „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut, și înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit”, a folosit președintele american pasajul favorit din Biblie al vicepreședintelui Mike Pence, rostit recent de acesta din urmă în fața sutelor de mii de participanți la Marșul pentru Viață.
Este cea de a treia oară în mai puțin de 3 săptămâni când Donald Trump își exprimă ferm poziția pro-viață, în discursuri cu mare audiență națională și internațională. Precedentele au fost mesajul transmis celor peste jumătate de milion de participanți la Marșul pentru Viață din 18 ianuarie din Washington și discursul pentru Starea Uniunii din 5 februarie, urmarit de zeci de milioane de americani și și amplu reflectat în presa americană și internațională.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button