avortlibertate de conștiință

Trei copii din Minnesota s-au născut vii după avorturi eșuate în 2018 și au fost lăsați să moară

Trei copii au supraviețuit unor avorturi în 2018, Minnesota, SUA, însă au murit ulterior potrivit unui nou raport statal al Departamentului de Sănătate.

Știrea vine pe fondul faptului că Democrații din Congres blochează un proiect de lege federal care urmărește să impună îngrijirea medicală de bază acordată nou-născuților care supraviețuiesc avortului.

Democrații au susținut că legislația pentru protejarea supraviețuitorilor avorturilor este o pierdere de vreme și că nu este necesară.

Date din Minnesota, de la Centrele pentru Controlul Bolilor cât și din alte surse arată faptul că există prunci care supraviețuiesc avorturilor iar aceste legi sunt necesare pentru a-i proteja.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Minnesota ține evidența celor care supraviețuiesc avorturilor din anul 2015, când activiștii pro-viață au promulgat Actul (statal) de Protecție a Copiilor născuți Vii. Reglementarea recunoaște pruncii care rezistă avorturilor drept persoane umane și impune ca aceștia să beneficieze de îngrijire medicală adecvată.

De când legea a intrat în vigoare, rapoartele de stat arată că 11 copii au supraviețuit procedurii de avort: cinci în 2016, trei în 2017 și alți trei în 2018.

Potrivit celei mai recente statistici:

Pentru anul calendaristic 01 Ianuarie – 31 Decembrie 2018, au fost raportate trei operațiuni de avort care s-au soldat cu copil născut viu.

– într-unul din cazuri, scorul APGAR era de 1 la 1 și 5 minute. Existau anomalii incompatibile cu viața. Nu au fost notate măsuri efective de conservare a vieții iar copilul nu a supraviețuit.

– într-un alt caz, măsuri de îngrijire paleativă au fost acordate conform procedurilor, dar copilul nu a rezistat.

– într-una dintre situații, copilul era pre-viabil (fetus insuficient de dezvoltat spre a rezista în afara uterului). Nu au fost raportate măsuri de prezervare a vieții iar pruncul nu a supraviețuit.

Un scor APGAR de 1 înseamă că pruncul avea una dintre următoarele trăsături: brațe sau picioare contorsionate, avea puls (sub 100 bpm), avea corpul rozaliu cu mâini / picioare albăstrii, afișa un oarecare nivel al respirației sau manifesta mișcări faciale precum grimase sau plânset slab.

Statistici provenind de la Centrele de Prevenire a Bolilor, cât și mărturii ale asistentelor și supraviețuitorilor avorturilor înșiși, stau drept dovezi că există bebeluși care supraviețuiesc avorturilor.

Potrivit CPB, cel puțin 143 de copii s-au născut vii după avort în intervalul 2003 – 2014 în SUA, deși e posibil să fie mai multe.

Cercetări efectuate de către Centrul American pentru Lege și Justiție au estimat că numărul este mai mare, cel puțin 362, între 2001 și 2010.

Informații din alte țări relevă de asemenea o necesitate de protecție.

Institutul Canadian de Informare privind Sănătatea a raportat un număr de 766 de avorturi la termen înaintat cu naștere vie pe o perioadă de cinci ani.

În Australia vestică, cel puțin 27 de copii au supraviețuit avorturilor între 1999 și 2016, potrivit ministerului de sănătate al statului.

Cu toate acestea, aproximativ 18 state nu au legislație care să ofere protecție supraviețuitorilor avortului față de infanticid. Unele state nu au promulgat niciodată legi în acest sens, în vreme ce, cel puțin alte două state, New York și Illinois, au suprimat legile care impuneau acordarea de îngrijire medicală copiilor ce supraviețuiau avorturilor.      

Texas a implementat recent o lege care întărește protecția pruncilor care scapă cu viață din avort. Legislaturile statale din Montana, Carolina de Nord și din Wisconsin au procedat similar; în pofida acestui fapt, guvernatorii lor democrați și-au exercitat opoziția față de respectiva legislație.

Guvernatorul statului Wisconsin, Tony Evers, a susținut că legislația nu reprezintă „o formă productivă de utilizare a timpului”.

Sursă: ortodoxinfo.ro



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button