avortsindrom Down

Un copil care a supraviețuit avortului a plâns aproape o oră, timp în care a fost lăsat singur să moară

de Iuliana Pîrvu, Facebook
Adaptare după Live Action

Industria avortului nu vrea să recunoască că bebelușii pot supraviețui avortului. Ei numesc asta un mit și se prefac că nu se întâmplă – dar da, acest lucru este posibil. Și ceea ce se întâmplă când bebelușii supraviețuiesc avorturilor este înfiorător.

Prea des bebelușii sunt lăsați să moară fără alinare sau compasiune, singuri, în fig și suferință. Exact asta s-a întâmplat în Polonia, unde un bebeluș cu sindromul Down a fost victima unui avort eșuat și a fost apoi lăsat să moară, plângând aproape o oră în timp ce medicii nu au făcut nimic.

Medicii și personalul medical de la Spitalul Sfânta Familie din Varșovia, Polonia, au lăsat un copil să moară în urma unui avort eșuat, potrivit unor rapoarte din presa locală care detaliază scena oribilă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bebelușul s-a născut pe 7 martie 2016 la 24 de săptămâni, după ce avortul a eșuat. Martorii spun că bebelușul a plâns și a țipat timp de o oră înainte de a muri.

Personalul medical nu a încercat în niciun fel să-l ajute pe copil.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Dorota Jasłowska-Niemyska, a explicat că o pacientă, aflată la sfârșitul celei de-a 23-a săptămână de sarcină, a venit la spital, iar testele medicale efectuate au preconizat că bebelușul din pântecele ei avea sindromul Down. Spitalul susține că tot ceea ce s-a întâmplat după aceea a fost conform legii și procedurilor medicale.

Dorota Jasłowska-Niemyska a spus că atât demnitatea pacientei cât și cea a fătului au fost respectate.

În Polonia, avortul este ilegal – cu excepția situațiilor în care e vorba de salvarea vieții mamei, în caz de viol în primul trimestru de sarcină, sau dacă copilul are un „handicap sever și ireversibil sau o boală incurabilă și care poate pune viața în pericol”.

În cel de-al treilea caz, copilul poate fi avortat până la viabilitate, adică potențialul unui bebeluș de a supraviețui în afara uterului după naștere.

Dar viabilitatea nu este definită în mod explicit, astfel încât se pot face avorturi pe termen lung, atâta timp cât copilul este considerat a fi cu dizabilități. Este o lege disprețuitoare care discriminează oamenii pentru „crima” de a avea o dizabilitate.

Un copil, la 24 de săptămâni de la concepție, este incontestabil în punctul de viabilitate. La 24 de săptămâni de viață intrauterină, un bebeluș atinge rata de supraviețuire de 50%, dar există și bebelușii mai mici de 24 de săptămâni care au supraviețuit.

Un studiu recent a descoperit că din ce în ce mai mulți bebeluși au supraviețuit după nașterea la 23 de săptămâni și, înainte de această constatare, un alt studiu a demonstrat că bebelușii născuți la 22 de săptămâni pot supraviețui dacă dispun de un tratament adecvat. De asemenea, cel puțin doi bebeluși au supraviețuit după nașterea la doar 21 de săptămâni.

Amilia Taylor și James Elgin Gill s-au născut amândoi la 21 de săptămâni, au supraviețuit și acum sunt sănătoși și cresc frumos.

Din păcate, industriei avortului nu-i pasă prea mult de știință și viabilitate. De asemenea, celor care furnizează avorturi nu le pasă de datoria lor legală de a oferi îngrijiri medicale bebelușilor care supraviețuiesc avortului, acest lucru fiind neglijat și în Statele Unite.

În acest sens, investigația făcută de Live Action a dezvăluit adevărul inuman: faptul că toți cei din țară care fac avorturi pe termen lung ar lăsa bebelușii să moară chiar dacă au supraviețuit avortului, fără să le ofere acestora vreo îngrijire medicală.

În ceea ce privește cazul din Polonia, un preot catolic, Ryszard Halwa, a solicitat ca spitalul să fie acuzat de uciderea intenționată a unei ființe umane.

Dacă un bebeluș supraviețuiește unui avort și este născut, atunci este considerat din punct de vedere legal un copil și, prin urmare, ar fi trebuit ca acelui bebeluș să i se acorde îngrijirile medicale de care avea nevoie. Personalul spitalului nu a făcut acest lucru și ar fi trebuit să fie tras la răspundere.



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button