sfaturi pentru tineri

Guest post. Alexandra Nadane de la Studenți pentru viață: „Așa s-a născut spectacolul Sărbători pentru toți”

10978489_928558933834930_5379753741721834091_n

Sâmbătă, 17 decembrie 2016, de la ora 18.00, prietenii Asociației Studenți pentru viață sunt așteptați la a treia ediție a spectacolului caritabil „Sărbători pentru toți”, care va avea loc în Aula Magna a Facultății de Drept de la Universitatea București. Intrarea este liberă.

Pe blogul ei, Alexandra Nadane, președintele Asociației Studenți pentru viață, a scris despre pregătirile pentru spectacol și micuții beneficiari ai acțiunii:

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Azi e o zi de iarnă cu soare și mă bucur că după atâtea zile în care am alergat răcită și înfrigurată pot să zâmbesc că afară nu mai e chiar atât de frig. Însă cel mai important motiv pentru care zâmbesc este că mâine ne vedem cu toții la a treia ediție a Spectacolului caritabil „Sărbători pentru toți”.

Suntem aproape de finalul unei luni de pregătiri în care colegi, prieteni, voluntari, oameni cu suflet mare s-au mobilizat să facem împreună o bucurie copiilor de la Centrul Diaconia,  un centru care oferă adăpost femeilor care în miez de noapte sau ziua fug de acasă împreună cu copiii lor, gândindu-se că au ajuns la capătul puterilor și că nu mai pot trăi în violență, iar oamenii care se implică în activitatea Centrului le oferă ajutor imediat, zi și noapte, de Crăciun, de Paști, de Revelion, în orice moment în care cineva strigă după ajutor.

Martor al începutului acestui spectacol este această fotografie realizată în 2014 pe scena Aulei Magna a Universității din București de un fotograf care de-a lungul anilor ne-a susținut constant, Dinu Savopol, căruia îi mulțumesc pe această cale.

Cu puțin timp înainte am cunoscut-o pe Doamna Directoare a Centrului „Diaconia”, doamna Elena Costeleanu, de la care am aflat despre activitățile de sprijin pe care le desfășoară Centrul și i-am spus că am vrea să facem o campanie de strângere de fonduri pentru copii. Iar dumneaei mi-a spus: „Da, e foarte frumos că vreți să faceți acest lucru, dar copiii aceștia sunt din familii defavorizate, ei nu au avut niciodată bucuria de a participa la un spectacol sau de a fi pe scenă. Gândiți-vă la asta și poate faceți un spectacol pentru ei”.

Și așa s-a născut „Sărbători pentru toți”, un spectacol realizat pentru copiii de la Centrul Diaconia nu doar prin prisma faptului că toate fondurile colectate merg către ei, ci mai ales pentru că la „Sărbători pentru toți” ei sunt artiștii. Ei pe care întâmplările vieții nu i-au bucurat prea mult ne dăruiesc bucurie și ne colindă pe noi cei care avem o casă, avem o masă, avem o familie și oameni dragi alături de care să ne bucurăm. Și nu e ceva ieșit din comun, pentru că adesea cei care aparent sunt mai săraci decât noi sunt, de fapt, mai bogați datorită lucrurilor frumoase care se ascund în sufletele și în inimile lor.

Scriam la început despre mobilizarea oamenilor. Timp de o lună, dar în ultimele săptămâni mai intens, colegii mei din Asociația Studenți pentru viață s-au implicat în organizarea și pregătirea evenimentului. Ioana Picoș-Făgădaru se pregătește să prezinte spectacolul de mâine cu energia și talentul pe care deja le cunoașteți foarte bine. Copiii de la Diaconia pun la punct ultimele detalii din programul artistic pe care îl vor prezenta în fața dumneavoastră, iar voluntarii SPV pregătesc prăjiturile pentru târgul caritabil de prăjituri făcute acasă. Câțiva oameni minunați care își doresc să rămână sub anonimat au pregătit cu dragoste și atenție cadourile pe care copiii de la Diaconia și fiecare copil care se va afla printre spectatori le vor primi de la Moș Crăciun.

LIVE VIDEO pe Facebook, în ajunul serbării:

Aceiași oameni au sprijinit Centrul pentru acoperirea nevoilor de hrană și îmbrăcăminte. Acum pregătesc masa de Crăciun și de Revelion pentru copiii de la Diaconia. Sunt oameni care nu au mulți bani, dar care și-au mobilizat prietenii și cunoscuții să ajute. Ieri am avut o conversație cu una dintre aceste persoane, care era puțin dezamăgită că cineva a promis câțiva zeci de cozonaci pentru Centru, apoi nu a mai răspuns la telefon, dar orice lucru care e făcut cu perseverență până la urmă se rezolvă.

Nu știu voi, dar eu nu mai am răbdare să scriu gândindu-mă la cum prepară studenții prăjiturile pentru mâine: unii la cămin, alții în apartament, alții la prieteni acasă, iar unii dintre colegi chiar la mine în bucătărie, dar despre asta o să postez puțin mai târziu.

Până atunci vă rog mult să vă puneți în agendă că mâine la ora 18.00 ne vedem în Aula de la Drept și să vă invitați prietenii, cunoscuții, colegii, copiii și bunicii să vină împreună cu voi.

Citește și Studenți pentru viață organizează a treia ediție a Spectacolului „Sărbători pentru toți”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button