sfaturi pentru tineri

10 motive pentru care generația Y este o generație răsfățată

friends

de Eddie Cuffin, Elite Daily

Este timpul ca generația noastră să se observe și să realizeze că e momentul să se maturizeze. Suntem cea mai răsfățată generație din istorie, și acest lucru se vede atât în etica muncii noastre cât și în modul în care privim viața. Ne place să ne fie oferite pe tavă toate lucrurile și așteptăm a fi lăudați și băgați în seamă de fiecare dată când facem ceea ce ni se cere.

Dacă vrem să schimbăm modul în care lucrurile merg pentru generația noastră, trebuie să schimbăm unele obiceiuri vechi care ne țin în spate. Unele dintre aceste obiceiuri și gânduri ne-au fost impuse de părinți și de societate, dar trebuie să luăm inițiativa înainte de a ne transforma în niște bebeluși plângăcioși și slabi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Uite 10 motive pentru care generația noastră este una răsfățată:

1. Suntem obișnuiți să ne fie oferit totul cu lingurița

Toate lucrurile sunt prea confortabile pentru noi, iar părinții nu sunt singurii de vină în această situație, societatea având partea ei. Înțelegem că părinții noștrii au vrut să ne ofere viața pe care ei nu au avut-o, dar aceasta este de fapt problema. Am fost răsfățați încă de la naștere și crescuți într-o bulă perfectă, în care primim ceea ce vrem, când vrem.

2. Căutăm recunoaștere pentru fiecare lucru

Nu a mai existat nicio generație care să fie atât de însetată după atenție ca și noi. Încă din școala generală, i-am avut pe părinții și profesorii noștri pentru a recompensa cel mai mic efort pe care îl făceam. Faptul că am primit o recompensă pentru fiecare test luat sau fiecare notă bună, ne face să căutăm atenția celorlalți în tot ceea ce facem. De aceea, chiar și atunci când facem ceea ce este normal în viața de zi cu zi, căutăm să fim recompensați cu atenție și recunoaștere. Această mentalitate trebuie schimbată, iar noi trebuie să înțelegem că nu avem nevoie de recunoaștere pentru fiecare lucru pe care îl facem.

3. Vrem să lucrăm de la 9 la 5 și să devenim bogați

O mare neînțelegere a acestei generații este că a te îmbogăți repede este un fapt posibil. Trebuie să înțelegem că a deveni un om de succes presupune timp și efort, pentru că nimic nu vine ușor în lumea aceasta. Dacă îți dorești să ai succes, va trebui să treci dincolo de limite și să arăți lumii că ești dispus să faci orice este nevoie pentru a-ți împlini scopurile. Dacă îți dorești un post de muncă de la ora 9 la 5, va trebui să mergi la Starbucks sau la Oficiul Poștal, dar dacă îți dorești să faci ceva cu persoana ta, o mentalitate de acest fel nu te va duce nicăieri.

4. Ne simțim ofensați atunci când suntem criticați, chiar dacă sunt critici constructive

Nu am mai văzut niciodată o generație la fel de mofturoasă. Faptul că această generație este răsfățată se vede chiar și în modul în care primește criticismul. Este imposibil să critici pe cineva, deoarece toți au impresia că știu răspunsul la toate lucrurile.

Dacă cineva care a trecut deja printr-o anumită experiență încearcă să te ajute atunci când treci printr-o situație  similară, este necesar să îl asculți, deoarece cu siguranță o face cu cele mai bune intenții. Pune-ți orgoliul deoparte, și primește sfaturile, pentru că îți va îmbunătăți situația cu siguranță.

5.  Simțim că lumea ne este datoare pentru simplul fapt că trăim

Cea mai mare diferența dintre generația noastră și cele din trecut este că noi am fost crescuți într-o perioada mai înfloritoare din punct de vedere economic. Astfel, am fost obișnuiți să primim tot ceea ce ne dorim.  Asta ne-a făcut să credem că suntem îndreptățiți să primim tot ceea ce vrem, când vrem.

Acum că ne aflăm într-o recesiune, ne este greu să înțelegem că nu putem avea tot ce ne dorim. Pentru că aceste principii se observă și în modul în care privim munca, trebuie să ne separăm de mulțime și să le demonstrăm celorlalți că deși universul este al nostru, el nu ne este dator cu nimic.

6.  Căutăm cea mai ușoară cale pentru orice

Cred că suntem cea mai leneșă generație din istorie. Deși suntem inteligenți și avem abilități, punctul nostru slab este că nu ne place să lucrăm în medii care nu ne mențin interesul. Nimănui nu-i place să-și ridice mânecile și să se apuce de treaba dacă a fost obișnuit mereu să îi fie oferite toate lucrurile pe tavă. Dar acum este momentul să realizăm că suntem leneși și să nu mai așteptăm până în ultimul moment ca să rezolvăm ceva sau să ne concentrăm atenția pe lucrurile care par mai interesante și mai ușoare decât ceea trebuie cu adevărat să facem.

7. Suntem descurajați de obstacolele care ne apar în față

Ce s-a întâmplat cu oamenii care se bucurau să fie provocați și să rezolve probleme? Una dintre cele mai mari greșeli pe care le avem ca grup este că ne descurajăm foarte ușor când apare un obstacol în calea noastră. În loc să luptăm cu obstacolele prin tărie de caracter și creativitate, le lăsăm să ne cucerească. Doar pentru că ceva pare imposibil, nu înseamnă că nu se poate realiza.

8.  Recompensăm prostia

Este greu de crezut pentru ce primesc oamenii recunoaștere în ziua de azi. De exemplu, Kim Kardashian a devenit faimoasă datorită unui scandal care implică un video cu tentă sexuală, iar Lindsay Lohan, datorită obiceiurilor ei de a consumă droguri.  În America, prostia se recompensează mai mult decât este blamată. Oamenii găsesc interesante  în ziua de azi show-uri TV precum “Jersey Shore”, “Buckwild” și “Teen Mom” (Mamă Adolescentă). Multe persoane din generația aceasta cunosc mai multe despre aceste persoane decât despre ceea se întâmplă în lume.

9.  Am fost puși la colț pentru lucruri pentru care generațiile trecute primeau bătaie

Toți am auzit poveștile părinților și bunicilor despre cum erau pedepsiți fizic pentru greșelile lor. În ziua de astăzi, este considerat abuz fizic dacă folosești bătaia pentru copilul tău. Aceasta este o problema, pentru că acum părinții ajung să fie certați de copii și totul se termină într-un meci de strigăte.

10. Trăim într-o epoca “corectă” din punct de vedere politic

Această societate a ajuns la un punct în care trebuie să fim extrem de atenți cu ceea ce spunem, pentru că oamenii au devenit foarte sensibili. Astfel, nu poți să vorbești deschis fără să ofensezi pe cineva. De aceea, atunci când te simți ofensat cu tot ceea ce auzi  din partea celorlalți, ar trebui să te gândești că s-ar putea că tu să fii problema, și nu ei.

Traducere: Rebeca Bunculeț

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button