dizabilităţilibertate de conștiințăMarxism culturalsindrom Down

UPDATED. Cenzură în Franța: Copiii cu Sindrom Down care zâmbesc sunt interziși la televiziuni, pentru că „tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală”

Foto: YKASSD.com

UPDATE: Problema principală a ultimei instanțe care au evaluat cazul anul acesta a fost de fapt că… videoclipul le putea influența în mod negativ (!) viitoarelor mame decizia de a avorta un copil diagnosticat in utero cu Sindrom Down. Raportorul public de la Consiliul de Stat francez, Laurence Marion, a afirmat, la 7 septembrie 2016, conform site-ului Famille Chretienne, că, în Franța, coform legii, publicitatea trebuie să îmbrace un interes general, ceea ce nu este cazul filmulețului care prezintă copii fericiți care au Sindrom Down:

În Franța, legea este neutră. Protejează persoana cu trisomie, dar autorizează și întreruperea de sarcină. Din punct de vedere strict juridic, nu există un interes general să promovezi urmarea unei sarcini sau a întreruperii ei. (…) Acest clip nu le prezintă viitoarelor mame decât o alegere posibilă și de aceea încearcă să le influențeze alegerea.

Aceasta se poate înțelege în contextul în care peste 90% din copiii diagnosticați in utero cu Sindrom Down sunt avortați, iar Franța încearcă recent să interzică website-urile care le oferă femeilor în criză de sarcină informații despre alte opțiuni decât soluția avortului.

Semnează aici Petiția de care le cere autorităților franceze să nu mai promoveze cenzurarea mesajelor pro-viață

Citește și Guvernul francez vrea să incrimineze penal site-urile cu elemente pro-viață

Citește și Un activist pro-viață din Franța, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro

ȘTIREA INIȚIALĂ: Consiliul de Stat Francez, un fel de Curte Supremă în chestiuni administrative interne, a reconfirmat de curând decizia din 2014 a Consiliului Francez al Audiovizualului de a interzice apariția la televizor a unui clip video dintr-o campanie de conștientizare socială cu privire la statutul persoanelor cu Sindrom Down.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Filmul e un apel la viitoarele mame să nu refuze darul vieții pe motiv că fătul a fost diagnosticat cu Sindrom Down. A fost realizat în 2014 cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Sindrom Down și prezintă mai multe astfel de persoane zâmbitoare și trăind o viață împlinită:

99% din persoanele cu Sindrom Down care au participat la un studiu realizat în 2011 au declarat că sunt fericite cu viața lor, 97% că le place propria persoană și 96% că le place cum arată.

Cu toate acestea, clipul video a fost interzis, Consiliul de Stat caracterizându-l drept „nepotrivit” și susținând în motivarea sa că „tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală”.

Aceasta face referire la faptul că 96% din copiii diagnosticați in utero cu Sindrom Down sunt avortați în Franța, o statistică mai mare decât cea la nivel mondial, unde acest procent este de 90%.

Un blogger de pe platforma Huffington Post a comentat: „Ce mai urmează? Alungarea copiilor cu Sindrom Down din școli? Plasarea lor în instituții speciale, ca pe vremuri, pentru ca prezența lor să nu-i supere pe părinții post-abortivi?”

Fundația Lejeune a reclamat situația la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în timp ce presa franceză păstrează tăcerea cu privire la subiect.

Semnează aici petiția care le cere autorităților franceze să nu mai discrimineze persoanele care suferă de Sindrom Down.

Deși studiile demonstrează că acest persoane se bucură de o calitate a vieții foarte bună, Franța le impune să nu-și arate fericirea în public, scriu autorii petiției.

 

Citește și Cântăreața Cristina Bălan despre un nou caz de discriminare a copiilor cu Sindrom Down

Citește și Premiu ONU pentru emisiunea TVR Cluj realizată de trei tineri cu Sindrom Down, prima de acest fel din Europa

Citește și După ce fetița ei cu Sindrom Down a împlinit un an, mama i-a scris un mesaj emoționant medicului care îi propusese avortul

Citește și Noua Voce a României, mama unor gemeni cu Sindrom Down: „Nu înțeleg cum cineva poate să afirme că, dacă extermini o sarcină cu un defect genetic, este un lucru bun”

Citește și Povestea ofițerului FBI care a vrut să-și avorteze fetița cu Sindrom Down / Revista „Pentru viață” nr. 4 – Primăvara 2015

Citește și Centre de sprijin pentru copii cu Sindrom Down, autism sau alte dizabilități

Citește și Ziua Mondială a Sindromului Down: Maryam Alakbarli, pictorița cu un cromozom în plus

Citește și Fericirea, în cele mai nebănuite locuri: Cine ne dă drept de viață și de moarte asupra copiilor nenăscuți depistați cu Sindrom Down?

Citește și Omagiul emoționant al unei fetițe adus frățiorului ei ce are Sindrom Down

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button