opinii

Fake news: „Statul român nu-l lasă pe Adrian Coman să voteze”. Realitatea: Adrian Coman e cel care nu vrea

de Gabriel Popa, Stiripesurse.ro

A apărut pe G4media, Libertatea etc o știre mult distribuită pe rețelele sociale, potrivit căreia statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este „căsătorit” cu o persoană de același sex și că, „îndemnat să mintă”, el a refuzat.

În realitate, Adrian Coman a solicitat la Consulatul României din New York reînnoirea pașaportului. A completat un formular online, unde s-a declarat „căsătorit” la întrebarea obligatorie privind statutul civil și a depus ca anexă o copie a certificatului de căsătorie de unde rezultă că partenerul său este de același sex.

Statul român nu recunoaște, însă, „căsătoriile” între persoanele de același sex, chiar dacă au fost oficializate în alte țări – ceea ce este perfect în acord cu tratatele la care România este parte (recent, a decis și Curtea de Justiție a Uniunii Europene în același sens).

Adrian Coman, însă are posibilitatea să declare că, potrivit legii române, el nu e căsătorit legal. Pentru că aceasta e realitatea juridică: în România el nu e considerat, potrivit legii, căsătorit.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și ar putea obține reînnoirea pașaportului fără probleme pentru a vota.

Însă miza lui Adrian Coman nu e votul sau pașaportul; ci să se victimizeze, să facă tămbălău și, apoi, noi procese, doar-doar forțează mâna statului român să legalizeze „căsătoriile” gay.

Citește mai multe opinii de Gabriel Popa

Libertatea.ro manipulează grosier: Refuzul MAE de a ceda presiunilor activiștilor LGBT de a recunoaște căsătoriile homosexuale și a încălca legile țării, prezentat ca „abuz” și „discriminare”

Lobby-ul LGBT face legea: Noul ministru de externe i-a emis în mod ilegal pașaport activistului homosexual Adrian Coman

USR vrea să-l trimită în Parlamentul European pe homosexualul Adrian Coman, cunoscut activist LGBT

Adrian Coman, care a reclamat la CCR că nu îi este recunoscută căsătoria cu un bărbat efectuată în străinătate, cere guvernului să-și reconsidere poziția în această chestiune

Cine este Adrian Relu Coman, homosexualul român al cărui caz ar putea duce la impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button