Marxism cultural

Libertatea.ro manipulează grosier: Refuzul MAE de a ceda presiunilor activiștilor LGBT de a recunoaște căsătoriile homosexuale și a încălca legile țării, prezentat ca „abuz” și „discriminare”

„Cotidianul Libertatea a dus propaganda în favoarea homosexualității la un alt nivel: în ediția de azi, …au realizat un material gigant în care demonizează statul român pe motiv că respectă propriile legi și nu recunoaște «căsătoriile» între persoane de același sex înfăptuite în alte țări”, scrie Andrei Nicolae pe ActiveNews.ro.

„Articolul este manipulatoriu încă din titlu”, explică jurnalistul, care citează titlul din Libertatea: „Statul român îi refuză lui Adrian Coman dreptul de a vota la prezidențiale, pentru că este căsătorit cu o persoană de același sex! Îndemnat să mintă, el a refuzat”.

„În realitate, nu este vorba despre a-i refuza dreptul la vot, ci de respectarea legii și a procedurilor statului român”, explică jurnalistul de la ActiveNews.ro. „Practic, dacă MAE i-ar fi acordat pașaport lui Coman în actualele condiții, ar fi fost o recunoaștere a căsătoriilor între persoane de același sex. De altfel, acest tip de acțiune este tipic lobby-ului homosexualității: pentru că nu pot obține, prin vot sau democratic, legalizarea cerințelor lor, apelează la tertipuri tehnice sau presiuni punctuale pentru a obține ceea ce-și doresc. Așa s-a întâmplat în SUA, unde lobby-ul LGBT a pierdut majoritatea referendumurilor statale pentru recunoașterea căsătoriilor homosexuale, dar s-a impus la nivel ferederal prin decizia Curții Supreme a SUA din 2015”, mai comentează jurnalistul.

Practic, Coman are statut civil de persoană căsătorită în fața statului belgian, dar nu și pentru statul român. Este în conformitate cu normele europene în domeniul legislației familei. Diferența de statut conduce la diferență de tratament sub lege.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Așa cum SUA recunoaște Kosovo ca stat independent, statul român nu o face și nu tratează oficialitățile de la Priștina la fel cum o face Washingtonul”, explică Andrei Nicolae.

Articolul este presărat cu afirmații false, cum ar fi faptul că Adrian Coman ar fi fost îndemnat să mintă în acte, ceea ce nu este adevărat: conform legii românești, Coman chiar nu este căsătorit. 

„Este o chestiune ce ține de statul de drept, cu care cei de la Libertatea au defilat anii aceștia, ca să respecți legile statului înainte de a cere drepturi de la acesta. Dacă Adrian Coman a ales, benevol, să încalce legile statului român – care nu permit căsătoria între persoane de același sex -, atunci suportă consecințele de rigoare, respectiv faptul că nu i se poate procesa o cerere de acordare a unui pașaport românesc”, scrie ActiveNews.ro.

Jurnaliștii mai remarcă faptul că cererea lui Coman este datată din FEBRUARIE 2019, dar au ales să publice în prag de alegeri, pentru a putea presa instituțiile statului cu acuzații fanteziste („i se interzice dreptul la vot” unui „cetățean al statului român”).

Deși Libertatea are peste 1 milion de urmăritori pe Facebook, jurnalistul ActiveNews.ro a remarcat că articolul a strâns doar câteva zeci de distribuiri, iar majoritatea covârșitoare a comentatorilor au criticat articolul.


Nota redacției: Deși jurnaliștii de la ActiveNews.ro au felicitat Ministerul Afacerilor Externe pentru că nu a cedat presiunilor activistului, miercuri, noul Ministru de Externe, Bogdan Aurescu, a dispus eliberarea unui pașaport simplu temporar pentru Adrian Coman, astfel încât acesta să îşi poată exercita dreptul de vot, „unul dintre cele mai importante drepturi prevăzute de Constituție”, precizează MAE, într-un comunicat transmis vineri către Agerpres.ro.

Fake news: „Statul român nu-l lasă pe Adrian Coman să voteze”. Realitatea: Adrian Coman e cel care nu vrea

USR vrea să-l trimită în Parlamentul European pe homosexualul Adrian Coman, cunoscut activist LGBT

Adrian Coman, care a reclamat la CCR că nu îi este recunoscută căsătoria cu un bărbat efectuată în străinătate, cere guvernului să-și reconsidere poziția în această chestiune

Cine este Adrian Relu Coman, homosexualul român al cărui caz ar putea duce la impunerea „căsătoriei” între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button