Marxism cultural

Cum să decodăm declarația președintelui Klaus Iohannis după referendum

de Cătălin Sturza, Facebook

Președintele Iohannis parcă s-a grăbit să vină și să exemplifice, azi, cele spuse puțin mai devreme de Traian Ungureanu:

TRU:

„După 30 de ani de zbenguială libertină, oamenii noştri de opinie şi influenţă au capotat jalnic în comoditate dogmatică. Unii uită, iar alţii n-au aflat că, după 1945, tot o minoritate militantă a impus îngheţul total al vieţii cerebrale, individuale şi sociale în România.

Atunci – cu o armată invadatoare în spate. Acum – cu o armată educatoare în frunte.

Şi atunci, şi acum – în numele progresului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După acelaşi tipar, toţi cei ce nu votează pe linia adevărului unic sînt vinovaţi de ură. Atunci – faţă de clasa muncitoare. Acum – faţă de minorităţi.

Şi atunci, şi acum – faţă de oprimaţi.

Mai mult, cine e pentru păstrarea ordinii vechi se face vinovat de un păcat capital. Atunci – pentru că face jocul imperialiştilor americani. Acum – pentru că vrea să dea generaţiile ce vin pe mîna lui Putin.

Şi atunci, şi acum – agent al puterilor străine.

Oricum, cine nu se aliniază la adevărul luminos şi singur al lumii noi e, şi atunci, şi acum: retrograd, extremist şi, la nevoie, fascist.”

IOHANNIS:

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției…”

„Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.”

Și concluzia lui TRU:

„După referendum, în special intelectualii ar trebui să înţeleagă că democraţia nu a fost construită nicăieri spre a valida o ideologie – în cazul de faţă, liberalismul progresist. Am mai avut ideologie unică şi ar fi trebuit să înţelegem ceva anume după 45 de ani de dat cu capul într-o singură idee: culoarea zidului nu contează.”

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button