familieMarxism cultural

Deputatul Radu Zlati despre „titulara portofoliului de la Justiție”: „Fie nu este în acord cu lumea, fie nu a pus de multă vreme mâna pe Constituție”

11202433_10156203336710368_528672804768936941_n

Deputatul Radu Zlati a publicat pe blogul său și pe Facebook opinia sa despre comentariile recente ale Ministrului Justiției Raluca Prună referitoare la inițiativa cetățenească de declanșare a referendumului care să clarifice termenul de „căsătorie”  ca „uniune între un bărbat și o femeie” în Constituția României. Prezentăm câteva extrase:

Estimp, la așa mândrețe de premier, unul dintre miniștri îl contrazice în fapt și îl rușinează rușinează în drept, continuând cu aberațiile.

Spun asta deoarece premierul Cioloș s-a arătat tolerant față de idea cuplurilor homosexuale, dar cu respectul cuvenit acordat, inclusiv constituțional, familiei tradiționale, adică a cuplului format din bărbat și femeie. Poziția Guvernului Cioloș a fost fermă – în cazul ajuns în fața CCR, în care doi bărbați au solicitat recunoașterea în Justiție a căsătoriei lor, Guvernul a luat o poziție clară, de împotrivire.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Însă după insinuările unei doamne cu nume de fruct zemos, noi cele trei milioane care am semnat petiția (știți care!), și partidele care ne susțin în demersul nostru legislativ (mi-ar fi plăcut ca PNL să fi fost primul partid care își declară deschis această susținere,  am chiar solicitat acest lucru în forurile noastre de conducere) suntem un fel de extremiști care intenționăm să văduvim pe unii dintre concetățenii noștri de un drept constituțional.

sigur nu mai avem partide extremiste în Parlament, (…) avem însă mișcări din acestea promovate de partide politice parlamentare, care nu sunt ele însele extremiste, dar care promovează, aș îndrăzni să spun, tehnocrată fiind, într-un mod extremist, valorile tradiționale. Și eu îmi notasem despre aceste încercări de a justifica prin atașamentul la valori tradiționale respingerea dreptului fundamental al altcuiva, de exemplu, la căsătorie pentru toată lumea Agerpres

Într-o lume normală în care drept fundamental = drept constituțional, se vede că titulara portofoliului de la Justiție fie nu este în acord cu lumea, fie nu a pus de multă vreme mâna pe Constituție. Părerea mea. Asta, ca să nu mă exprim neaoș și să observ că, la așa o mare minte precum a dumneaei, o tonă de prosteală merge de minune. Că tot suntem în sezonul ciolamadei.

PS: Domnule Bruxelles, nu vă luați pruna înapoi? – să traducă, la mata acolo, din două dialecte uitate, din sodomeză în gomoreză?
PPS Faptul că un ministru care este la a treia greșeală de folosire a unor termeni care ar trebui să îi fie comuni (drepturile, minciuna, acum extremismul) fie ca jurist fie ca traducător, fie ca universitar, prin faptul că, vezi doamne, dânsa vede mai bine pentru că are ochi exersat, de tehnocrat, nu o confundă decât, încă o dată, în penibil.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button