Cristian Pârvulescu, Pro-Democrația: „Orice rezultă din alegeri este democratic. Și, dacă direcția este împotriva drepturilor și libertăților omului, atunci asta este voința națională. Trei milioane de oameni au semnat, iar clasa politică a cedat imediat presiunilor acestei mulțimi”
Agerpres relatează că pe 1 noiembrie 2016 analistul politic Cristian Pârvulescu a participat la dezbaterea „Extremismul de dreapta și instigarea la ură. Abordări politice, legale și administrative” organizată de Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung Romania și Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel.
Cu această ocazie, Pârvulescu, decan al Facultății de Științe Politice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și președinte al Asociației ProDemocrația, a făcut următoarele afirmații:
Dacă în America, dată ca exemplu al democratizării, un candidat care promovează incitarea la ură, discursul bazat pe ură, ar putea deveni președintele Statelor Unite, de ce ne-am mai mira că în această stranie Europă lucrurile s-ar putea întâmpla la fel.
Iliberalismul confundă democrația cu alegerile. Orice rezultă din alegeri este democratic. Deci, dacă Vladimir Putin este votat prin alegeri, atunci este democrat. (…) Alegerile rezolvă problema și suveranitatea națională împuternicește un ales să ia orice direcție dorește națiunea respectivă. Și, dacă direcția este împotriva drepturilor și libertăților omului, atunci asta este voința națională.
Așa s-a întâmplat și între cele Două Războaie Mondiale și așa Hitler a putut ajunge la putere, respectând regulile statului de drept, în urma alegerilor. Așa se poate întâmpla și astăzi. Și este România ferită? Este România o insulă? Dacă verificăm valorile pe care democrația iliberală le presupune, o să vedem că România freamătă de iliberalism. Că avem în România mișcări iliberale puternice, care urmăresc să combată, pe planul dezbaterii publice, valorile democratice, statul de drept, libertățile în special.
Suntem într-un moment în care trei milioane de oameni au semnat pentru modificarea Constituției într-un sens restrictiv, iar Curtea Constituțională a considerat că dreptul la familie nu este un drept fundamental al omului, nu este nici măcar un drept compozit din care dreptul fundamental al omului ar face parte. Deci, deși articolul vizat face parte din capitolul Drepturi fundamentale, el poate fi supus revizuirii prin referendum. Iar clasa noastră politică, cu curajul pe care i-l recunoaștem, a cedat imediat în fața presiunilor acestei mulțimi.
Citește și Ministrul Prună vrea să aresteze rapid trei milioane de extremiști. Reacții la cald pe rețelele de socializare
Citește și Cristian Pârvulescu, Pro-Democrația: „Orice rezultă din alegeri este democratic. Și, dacă direcția este împotriva drepturilor și libertăților omului, atunci asta este voința națională. Trei milioane de oameni au semnat, iar clasa politică a cedat imediat presiunilor acestei mulțimi”
Citește și Farurile călăuzitoare ale democrației (neo)marxiste: căsătoria nu ar trebui să depindă de votul majorității, ci de ceea unii „experți” susțin că e democratic
Citește și Comisia Juridică a Senatului a adoptat în unanimitate admiterea inițiativei cetățenești privind modificarea Constituției
Citește și Călin Popescu-Tăriceanu: „Avem obligația morală să le arătăm(cetățenilor) respectul pentru acest demers cetățenesc care trebuie să devină parte integrantă a Constituției noastre”
Citește și VIDEO cu transcriere integrală. Sophia Kuby, Alliance For Defending Freedom: „Când redefinești căsătoria, lipsești copilul de mamă sau de tată. Sperăm ca România să aibă o dezbatere onestă în acest sens”