valorile familiei

Interviu cu Theresa Okafor, Director la Fundația African Cultural Heritage, Nigeria / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

Theresa_Okafor_web

interviu de Știri pentru viață

Care este motivul personal care v-a determinat să activați în mișcarea pentru-viață?

M-am implicat în mișcarea pentru viață când mi-am dat seama că în țara noastră, Nigeria, se infiltra foarte multă minciună. Nigeria este o țară cu mulți tineri și știu că, atunci când populația este numeroasă, are loc și o creștere economică importantă. În realitate, copiii reprezintă o contribuție uriașă la bunăstarea unei națiuni.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” s-a încheiat ieri la Moscova

Astfel, în timp ce urmăream creșterea economică a țării, odată cu creșterea populației, am observat și anumite influențe care încercau să controleze populația noastră, folosindu-se de o serie de minciuni precum mortalitatea maternă, pe care o atribuie faptului că femeile nu au drept asupra propriului corp. Nu am înțeles legătura. Pur și simplu nu face sens. Fiindcă se știe că mortalitatea maternă are legătura cu proasta informare când se acordă asistență la naștere, are legătură cu resursele din spital, cu infecțiile și nu are nimic de a face cu dreptul asupra propriului corp.

Iar drepturile, atunci când nu sunt exercitate cu responsabilitate, pot avea efecte devastatoare asupra femeii. Am simțit că nu pot sta deoparte și să fiu martoră la acest tratament barbar aplicat femeii.

De asemenea, mi-am dat seama că oamenii profită de vulnerabilitatea multor femei, vânzându-le africanelor contraceptive fără ca măcar să le spună despre devastatoarele efecte secundare.

În plus, se încearcă convingerea lor că singurul mod de rezolvare a problemelor dintre soți este cel conflictual. Că ar fi sigura metodă de a fi egală cu el. Aceasta mi s-a părut că depășea orice limită. Evident, este important să înțelegi importanța egalității, dar egalitatea nu este uniformitate! Este nevoie de o abordare relațională.

Așa că iată de ce am decis să mă implic, pentru a vedea cum putem expune aceste minciuni și cum să-i facem pe oameni să-și dea seama de consecințele acestor noi tendințe și ale noii „normalități” care se infiltra în țara noastră.

Cu ce gânduri și așteptări ați venit la acest forum?

Am venit la acest forum fiindcă îmi place să colaborez cu persoane care gândesc la fel și văd că Rusia s-a rupt de trecutul ei, Rusia sprijină foarte mult familia. Cred că toți cei care gândim la fel trebuie să ne unim și să colaborăm mai mult, pentru a-i face pe oameni să-și dea seama despre importanța familiilor numeroase, despre importanța abordării pentru-viață a acestor probleme și de necesitatea de a ne opune culturii morții.

Ce mesaj aveți pentru familiile din România?

În primul rând, graviditatea nu este o boală. Copilul este agentul economic al viitorului. Toate guvernele au datoria de a proteja viața din forma sa cea mai incipientă, de la concepție, și până la moartea naturală. Iar familia este importantă pentru că este piatra de temelie a societății. De aceea, este important să protejăm familia naturală, pe care o definim ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Astfel, dacă familia naturală e protejată, sunt toate șansele ca și țara să se dezvolte. Fiindcă familia este școala virtuților și singura care asigură propășirea unei nații, moralul unei țări și viitorul generațiilor care vin.

Citește și:
John-Henry Westen, co-fondator LifeSiteNews.com: „Când familia devine instabilă, se destabilizează și societatea. Dacă vrem să menținem civilizația, trebuie să menținem familia”
Interviu cu Sharon Slater, Președintele Family Watch International, SUA / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Interviu cu Alexey Komov, Director de Programe Internaționale la Fundația Sf. Vasile cel Mare / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Interviu cu Înaltpreasfințitul Michel, Arhiepiscopul Genevei (Elveția) și Europei Occidentale – Patriarhia Moscovei / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Interviu cu John-Henry Westen, cofondator și redactor-șef la LifeSiteNews.com, Canada / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”
Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”. Interviu cu părintele Artemîi Șumbasov, coordonator social în eparhia Iskitimskaia din Mitropolia Novosibirsk, Rusia
„E nevoie de o alianță internațională pentru ocrotirea familiei”. Discursul Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk la Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității”
Declarația finală a Forumului Internațional „Familia Numeroasă și viitorul Umanității”, Moscova, 10-11 septembrie 2014
„Omenirea trebuie să facă o alegere morală conștientă, de care depinde întregul său viitor”
Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” s-a încheiat ieri la Moscova

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button