educaţie sexuală

VIDEO. Raport: „educația sexuală”, neeficientă și dăunătoare. Părinții au noi motive de opoziție la introducerea acestei „materii” în școlile publice

Culturavietii.ro, 23 noiembrie 2017 – Un raport comandat de organizația americană Family Watch International afirmă că programele de educație sexuală în școlile publice nu sunt eficiente, iar unele au dus chiar la creșterea ratei sarcinilor la adolescență, la reducerea vârstei debutului sexual precum și la comportamente sexuale riscante.

Analiza, intitulată Re-examining the Evidence: School-Based Comprehensive Sex Education in the United States, (Re-examinarea dovezilor: Educația sexuală completă în școli în Statele Unite ale Americii) a fost realizată de Institute for Research and Evaluation (Institutul pentru Cercetare și Evaluare, IRE), o organizație independentă cu 25 de ani de experiență în evaluarea programelor de acest tip.

Documentul analizează în detaliu 60 dintre cele mai consistente studii peer-reviewed cu privire la 40 de programe de tip „educație sexuală completă” (comprehensive sex education, CSE) predate în școlile americane.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Raportul evaluează critic, în primul rând, două documente guvernamentale utilizate în evaluarea rezultatelor educației sexuale, emise de U.S. Department of Health and Human Services (Agenția pentru Sănătate) și de Center for Disease Control (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) precum și ghidul pentru educația privind sexualitatea al agenției ONU pentru Educație, Știință și Cultură – UNESCO, folosit în elaborarea de programe școlare.

Capitolul principal al raportului compară eficiența programelor de educație privind sexualitatea în ce privește abstinența, folosirea prezervativului, sarcina la adolescență, bolile cu transmitere sexuală (BTS) și subliniază efectele negative ale acestora.

Website-ul SexEdReport.org prezintă un sumar al rezultatelor negative înregistrate de programele de educație sexuală completă, astfel cum sunt redate în analiza IRE, sumar din care cităm:

  • SARCINA LA ADOLESCENȚĂ: Doar una dintre cele 40 de curicule evaluate raportează o scădere a numărului sarcinilor la adolescență, și doar cu efect pe termen scurt.
  • PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRILOR CU BTS: Niciunul dintre programele de tip CSE evaluate nu a demonstrat o reducere a frecvenței bolilor cu transmitere sexuală și doar 2 programe au măsurat acest parametru esențial.
  • ABSTINENȚA: Cu toate că 4 din cele 60 de studii citate raportează o creștere cu 12 luni a abstinenței sexuale la adolescenți, 12 altele au găsit zero efecte pozitive și un efect negativ.
  • UTILIZAREA CONSISTENTĂ A PREZERVATIVULUI: Niciuna din curiculele studiate nu a arătat vreo eficiență în stimularea folosirii constante a prezervativului la adolescenți. Un program a raportat efect pe termen lung, însă un studiu-replică făcut de evaluatori independenți a constatat că de fapt programul a crescut comportamentul sexual riscant.
  • PRESUPUSUL „BENEFICIU DUAL”: Zero programe de „educație sexuală completă” au demonstrat succes în atingerea așa-numitului (de către promotorii conceptului de educație sexuală completă) beneficiu dual – creșterea atât a abstinenței sexuale cât și a folosirii prezervativului, la aceeași populație școlară.
  • EFECTE NEGATIVE: Cinci dintre cele 40 de programe CSE evaluate de cele 60 de studii au produs efecte negative semnificative (creșterea ratei debutului sexual timpuriu, contacte sexuale recente sau sarcini) la populația-țintă sau la un subgrup substanțial de adolescenți.

Astfel de programe, consideră organizația Family Watch International (www.FamilyWatchInternational.org), ar fi mai bine intitulate „de îndoctrinare sexuală” decât „de educație” întrucât acesta este efectul lor – sexualizează copiii cu materiale grafice și activități de grup total nepotrivite.

Citește și: SINTEZĂ: Educația sexuală, de la Rusia Sovietică la Organizația Mondială a Sănătății 

Implicații la nivel internațional – inclusiv pentru România

Organizația Mondială a Sănătății și agențiile ONU, în special UNESCO, UNFPA (agenția pentru Populație) și chiar Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului se bazează în bună parte pe abordările, metodele și argumentele pe care raportul IRE le demonstrează ca fiind false, pentru a pretinde că programele școlare de educație sexuală completă ar fi eficiente. Aceste instituții fac presiuni asupra guvernelor statelor membre ale ONU pentru a introduce în programele școlare ore de „educație sexuală completă”, chiar sub forma unei discipline distincte.

După cum știți, în România nu există astfel de ore în școli, dar lupta pentru introducerea lor este una care durează de cel puțin 12-15 ani. Principalii susținători ai „educației sexuale” sunt aceleași structuri non-guvernamentale, cele mai multe legate financiar de rețeaua Soros Open Network, care se opun educației religioase în școli, prezenței simbolurilor religioase în școli precum și referendumului pentru revizuirea articolului 48 (1) din Constituția României în vederea protejării căsătoriei. Printre cele mai proeminente se numără ASUR – Asociația Secular-Umanistă; asociația „minorităților sexuale”, Accept; afiliata românească a rețelei de clinici de avort Planned Parenthood, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală – SECS; Fundația Marie Stopes – afiliată rețelei de clinici de avorturi omonime etc.

Ce putem face? „Să lucrăm cât mai este ziuă”

„Educația sexuală” este o nouă ideologie pe care emisarii ei sunt trimiși să o „propovăduiască” în statele lumii. Principiile care stau la baza elaborării programelor școlare de acest fel sunt elaborate în liniile utopiștilor sexuali ai Școlii de la Frankfurtprecum Wilhelm Reich sau Herbert Marcuse, despre care am vorbit în zeci de articole și care sunt solid documentate.

Acest experiment, care a început în SUA și a acaparat încet-încet Occidentul, acum se infiltrează și în România.

Pentru a reuși să ne protejăm copiii trebuie să învățăm din experiența celor care s-au confruntat și se confruntă de zeci de ani cu „educația sexuală” și să acționăm (de ex. Croația). Dacă noi nu ne vom apăra copiii, statul cu siguranță nu o va face.

Să ne luăm, așadar, în serios rolul de părinți și să conștientizăm drepturile și obligațiile pe care le avem în ceea ce privește educația copiilor. La fel de important este să ne coordonăm eforturile și pe cât posibil să formăm comunități care să se zbată pentru educația copiilor și pentru ca statul, dacă nu ia măsuri pentru ocrotirea copiilor, cel puțin să nu contribuie la pervertirea lor.

Citește și: Cum va arăta „educația sexuală” pregătită la ministerul Sănătății: „Dreptul” copiilor la „plăcere sexuală” și eludarea autorității parentale

Din acest motiv vă rugăm să transmiteți mai departe mesajul nostru, astfel încât un număr cât mai mare de părinți să afle ce li se pregătește copiilor noștri și să acționeze în consecință.

Să lucrăm cât mai este ziuă, căci „vine noaptea, când nimeni nu mai poate să lucreze”! (Ioan 9:4)

Re-vedeți filmul documentar „Războiul împotriva copiilor”

Family Watch International, prin website-ul ComprehensiveSexualityEducation.org este unul dintre actorii cei mai importanți la nivel internațional în efortul de conștientizare a părinților și de educare a publicului cu privire la nocivitatea programelor de așa-zisă „educație sexuală”.

VIDEO:


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button