educaţie sexuală

Radu Buzăianu: PNL își împinge votanții spre AUR pentru ceva ce există deja în programa școlară. Miza nu e contracepția

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jurnalistul Radu Buzăianu a distribuit pe Facebook o pagină din „Standardele pentru educație sexuală în Europa” redactate de Biroul European al Organizației Mondiale a Sănătății, în care educatorilor li se recomandă să le „ofere” copiilor de până la 4 ani informații despre „bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, despre masturbarea timpurie”.

Radu Buzăianu a însoțit poza de următoarea observație:

„Îi știți pe ăia care își dădeau ochii peste cap când li se spunea că la educație sexuală se va învăța despre masturbare și teorii de gen? Și apoi se uitau la cei care spuneau asta ca la niște ființe inferioare, speriate de chestii ce nu există? Eh, sunt țări în care evenimentele sunt mai în față. La noi filmul e la: trebuie să știe despre contracepție.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Peste o oră, el a prezentat fotografia unei pagini dintr-un manual de Biologie de clasa a șaptea, însoțită de comentariul:

„Mă uitam pe manualul de biologie de clasa a 7- a, unde e tot ce spun ăștia că nu există și ar trebui să fie. Ce voiam eu să vă întreb. Voi vă dați seama ce vor să bage și să facă în această «educație sexuală», dacă în mijlocul alegerilor interne din PNL, ei s-au hotărât că merită riscul pierderii susținerii conservatorilor din partid ca să bage ceva ce ei spun că nu e, deși e? Dacă ei s-au decis că merită să retrezești publicul AUR pentru ceva ce, repet, în forma pe care o vehiculează, cu contracepție și explicații în zona aceasta, lucrurile SUNT DEJA ÎN PROGRAMA de la 13 ani?”

Descarcă documentul integral de aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button