educaţie sexuală

A apărut cartea „Ce anume îl învațați pe copilul meu?” de dr. Miriam Grossman

CopilulMeu

Cartea „Ce anume il invațați pe copilul meu?” a fost scrisa din inima de catre medicul american psihiatru de copii, adolescenți și adulți, Miriam Grossman, pentru parinți, tutori, profesori și pentru toți cei care lucreaza cu copiii. A fost scrisa dupa ani de munca cu studentele dintr-un mare centru universitar din SUA, Universitatea din California, Los Angeles (UCLA), și dupa ani de cercetari in biblioteca, in care și-a dat seama ca ceea ce se studiaza la disciplina „educația sexuala” in școlile din SUA este complet diferit fața de ceea ce reflecta realitatea. Bolile cu transmitere sexuala in randul tinerilor cresc, cu toate noile instrucțiuni ale educatorilor de educație sexuala pentru „sex mai protejat”, la fel și problemele emoționale.

Singura filozofie care sta la baza așa-numitei „educații sexuale” este promovarea unei „sexualitați deschise”, „pozitive”, cu oricați parteneri, indiferent de gen și exprimarea sexualitații la orice varsta. Dar aceasta filozofie, ne avertizeaza dr. Miriam Grossman, nu are nimic de-a face cu sanatatea și siguranța copiilor. Copiii sunt pur și simplu manipulați sa adopte un mod de viața din care e foarte greu sa mai iasa, prețul fiind sanatatea lor fizica și emoționala.  Parinții din Romania vor spune, la finalul lecturii acestei carți: copiii noștri sunt norocoși pentru ca sunt scutiți de ororile unui asemenea tip de „educație”.

Soluția dr. Miriam Grossman pentru viitor: „Daca prioritatea [educatorilor de educație sexuala] este sanatatea copiilor noștri, ei trebuie sa se concentreze pe lupta impotriva herpesului și a sifilisului, nu pe sexism și homofobie. Ei trebuie sa  se maturizeze, sa-și scuture mentalitatea din anii ʼ60 ai secolului trecut și sa intre in secolul al XXI-lea. Apoi trebuie sa raspunda acestei catastrofe, declarand razboi comportamentului sexual al adolescenților. Da, razboi – tot așa cum am declarat razboi fumatului, alcoolului și grasimilor trans. Incetați sa mai promovați ideea prost-conceputa ca deschiderea și explorarea sexuala sunt sanatoase. Acest lucru nu a fost adevarat niciodata și sigur nu e adevarat nici acum, cand bacteriile și virușii genitali infecteaza aproximativ un tanar la fiecare 3,5 secunde. [] E timpul sa dam la gunoi programele SIECUS și ale Planned Parenthood, impreuna cu site-urile recomandate de ei și s-o luam de la capat, de la zero. Educația sexuala din secolul al XXI-lea trebuie sa aiba o singura agenda: sa-i pazeasca pe copii de suferința emoționala și fizica inutila”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Lectura placuta!

Cartea este disponibila la Editura „Provita Media”, preț: 15 lei.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button