educaţie sexuală

George Rîpă: Obligarea părinților și elevilor la cursuri care contravin valorilor lor morale este un abuz de putere

Consultantul politic George Rîpă spune că valorile pe care Statul le transmite nu mai au legătură cu interesele familiei sau ale copilului. De aceea, se pronunță împotriva educației sexuale obligatorii în școlile publice:


„Există două teme care au fracturat societatea românească: educația sexuală și educația religioasă. Ambele trebuie să fie văzute cu aceeași măsură. Foarte pe scurt, există două teorii despre cine are dreptul să transmită viitoarelor generații valorile morale pe care le consideră potrivite.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prima teorie spune că acest lucru trebuie să îl facă familia, iar aici intră părinții și bunicii. Părinții și bunicii sunt cei care transmit mai departe obiceiurile, cutumele, „rostul”, cum se spune popular. Familia transmite valorile ei, ale familiei, valorile comunității și valorile societății. Astfel se construiesc legături între generații și se consolidează o continuitate istorică și culturală. A doua teorie spune că de modelarea tinerelor generații trebuie să se ocupe Statul.

Valorile pe care Statul le transmite nu mai au însă legătură cu interesele familiei sau ale copilului ci strict cu interesele lui. Vedem asta dacă ne uităm la valorile pe care le transmiteau în cadru organziat organizații ce aparțin statului, precum Hitlerjugend, Șoimii Patriei și alte formule de acest tip.

Mergeți la orice curs ținut de Stat și veți vedea că de fiecare dată perspectiva este a statului. Soluția, atât în cazul educației sexuale cât și în cazul educației religioase este ca părinții să fie cei care împreună cu copilul decid ce este mai bine pentru el.

Părinții unui copil sunt direct interesați de viitorul lui și categoric știu ce este mai bine pentru el decât un birocrat sau un număr mai mare sau mai mic de parlamentari care votează într-un sens sau altul. Ambele ore sunt considerate de numeroși părinți și elevi ca fiind intruzive cultural și/sau religios.

Oricine încearcă să oblige părinții și elevii să urmeze cursuri care contravin propriilor valori morale generează un abuz de putere și iese din zona democratică pentru a se așeza în zona totalitară.”


Cum s-a dedublat Florin Cîțu referitor la tema educației sexuale: una votează la Senat, alta face la Guvern

Ion Cristoiu despre votul împotriva educației sexuale și atitudinea premierului: Mai avem „Parlamentul lui Iohannis”?

Senator: Am apropiați cu orientări sexuale diferite. Faceți ce vreți! Dar nu ne obligați să transformăm copiii acestei țări în ceea ce nu sunt!

Pornografia este „omniprezentă” în viețile noastre iar educația sexuală ne împinge spre promiscuitate – sondaj în rândul adolescenților britanici

Prof. Ionuț Tudose: Contraargumente la Educația sexuală ca disciplină școlară nouă și obligatorie

Marius Oprea: Ce sunt „Standardele europene ale educaţiei sexuale” pe care USR le vrea obligatorii în şcolile din România?

Al. Racu: Educația sexuală, un simptom al eșecului educației. Adevărata educație pentru viață, este cea care face posibilă experiența iubirii

Educație sexuală, zici? Eu zic că vrei sexualizarea educației

Studiu: Incidența sarcinii la adolescente scade cu peste 42% după ce Marea Britanie renunță la educație sexuală și finanțarea publică a contracepției

SINTEZĂ: Educația sexuală, de la Rusia Sovietică la Organizația Mondială a Sănătății. Rădăcinile bolșevice ale unor politici publice contemporane

VIDEO: Documentar ȘOC. Războiul împotriva copiilor: Scopul Educației Sexuale


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button