educaţie sexualăopinii

Educație sexuală, zici? Eu zic că vrei sexualizarea educației

de Ivona Boitan, 1001decărți

Dacă te întreabă copilul despre flori, îți spui că are interes din moment ce întreabă. Îi răspunzi desigur ca pentru vârsta lui. Dacă te întreabă la doi ani, nu începi să-i spui de stamine, pistil și polenizare. Îi spui că are o rădăcină, că are o tulpină, frunze și petale, și dacă o arzi mai pe poetic așa, îi spui și că se hrănește cu lumină. Dacă îți pune aceeași întrebare la 15 ani și nu mai știi, îl trimiți la taică-său. Mai ales dacă e horticultor, adică  din floare în floare, treaba e rezolvată. Exact la fel e și cu educația sexuală. Nu vreau să spun că, dacă te întreabă la doi ani răspunzi tu, și la cinșpe îl trimiți la tac’su horticultorul, ci că trebuie să…

…AI RĂBDARE SĂ PUNĂ COPILUL ÎNTREBAREA ȘI APOI ÎI RĂSPUNZI.

DIN CE ȘTII, CÂT POATE ÎNȚELEGE LA VÂRSTA LUI!

Recapitulăm. Aștepți să pună întrebarea. Dacă te întreabă de flori, aer, fete, aeroplane, te va întreba desigur și asta, atât timp cât te simte deschis. Nu rușinat, dar nici dornic să-i deschizi manualul de sexualitate, ediția a cincea adăugită și revizuită cu planșe la zi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De ce să predai analiza matematică unui copil care încă numără pe degete?

De prost.

Răspuns corect. De prost.

De ce să-i predai teoria literară unui copil care învață alfabetul?

De prost.

Răspuns corect. De prost.

De ce să predai lecții de sexualitate unui copil de câțiva ani?

De prost.

Răspuns greșit.

Nu de prost, de rău.

De rău.

Și aici nu susțin că ar fi răi părinții, ci cei care se luptă de ani de zile să le inducă părinților ideea că dacă nu le fac copiilor educație sexuală, sunt niște părinți răi, retrograzi etc

În România teoria asta că trebuie să vorbești despre sex cu copilul tău a venit pe fondul unor generații anterioare care făcuseră din sex un subiect tabu. Nu cred că trebuie să fie un subiect tabu, cred că nu trebuie să fie un subiect , pur și simplu. Am mai spus-o.

Dacă copilul tău nu stă pe tabletă de la doi ani, dacă nu folosești telefonul pe post de baby-sitter, dacă îi restricționezi accesul la calculator și-l parolezi, ai toate șansele să nu ai un copil interesat de sex mai devreme de 10 ani. Și încă ceva. Dacă nu spui, cum spun părinții „Așa sunt toți în ziua de azi”!!! Copiii din ziua de azi nu au mai multi hormoni sexuali decât aveam noi la vârsta lor, sau bunicile noastre, hormonii nu s-a demonstrat (din câte știu) că ar fi în creștere. Ceea ce e în creștere, e vizualul. Mai ales în țările ieșite din blocul comunist, vulgarul, pornograficul, sunt ca numele prostului, pe toate gardurile.

Părinții în loc să lupte pentru introducerea educației sexuale, ar trebui să lupte împotriva reclamelor sexualizante, să lupte împotriva tabloidelor, să nu mai accepte ca fata de la pagina cinci să locuiască cu ei în casă. Dacă mama cumpără reviste mondene cu fete despuiate, dacă tata are revista de motociclism unde toate motocicletele sunt călărite de fete proaspăt ieșite din duș…e normal că și cel mic cere prezervativ de la 12 ani, că cine știe, e bine să-l aibă la el…

Părinții în schimb stau ca oile placide și apoi se ocupă să le facă educație sexuală. Felicitări, ați reușit ca la 15 ani să aveți un copil cu palmares sexual, la 18 un curvar și la 25 un plictisit de viață, sătul de tot, misogin și alterat definitiv, cu refulări în alcool și droguri, asta vreți?

Sigur, societatea are nevoie de ei cât mai devreme, maturi și consumatori, dar voi ca părinți chiar asta vreți?

Scrieți postări dulcege cu bunica cu ochi lăcrimoși care vă aștepta în cerdacul casei cu miros de cozonac și abur de scorțișoară dar susțineți educația sexuală la copii? Bunica aia, care s-a măritat fecioară și a născut apoi, cu același soț cu care a trăit 70 de ani, 15 copii,  de la care are 32 de nepoți…

Vă amintiți de iernile cu săniuțele legate lanț, și de nasuri roșite de ger, dar le puneți în brațe tablete cu acces liber la toate porcăriile? Vă amintiți de „pe vremea mea„ când stăteați la coadă la o bicicletă, că din tot blocul de 10 etaje doar unul avea un Pegas, și vă dădeați cu toții cu el, așteptându-vă rândul cuminți în freamăt de anticipare frisonantă,  dar le puneți la îndemână mașini cu „’jde” cai putere la 18 ani…Nu vedeți nicăieri o problemă, la voi, nu la copii ? La ei va fi mai încolo, atunci când inconștiența părinților va da rod.

Citește mai multe articole de Ivona Boitan


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Luati va timp si stati in fata unui cabinet medical unde se fac avorturi. Mergeti la spital unde se fac avorturi si discutati cu asistente/medici. Vedeti cate copile minore sunt acolo.
    Romania are nevoie acum de educatie sexuala. Acum. Exemplul bunicii ce s-a maritat la 15 ani virgina se mai aplica prin faptul ca in romania in continuare e o mare parte a fetelor ce isi incep viata sexuala la 15 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button