opinii

Anghel Buturugă: „Gloata liberală și Papa Francisc despre educația sexuală”

de Anghel Butură, Facebook

„Observ cum se înghesuie gloata liberală să pună pe siteurile lor și să dea cu LIKE-ul și cu ADOR-ul la declarația Papei Francisc de parcă le-ar susține afirmațiile lui agenda lor ideologică absurdă.

Iată cum redă EduPedu:

Titlu: VIDEO Papa Francisc: Educația sexuală trebuie oferită în școli. Sexul nu este un ”bau-bau”, este un dar de la Dumnezeu

Șapou: “Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi.” Asta a declarat Papa Francisc într-un răspuns dat unui jurnalist în avion, în zborul de întoarcere din Panama. Mesajul este foarte important mai ales în contextul în care, în România, Biserica Ortodoxă Română se opune educației sexuale în școli.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ce zice Papa, de fapt:

„Eu cred că școlile ar trebui să ofere educație sexuală. Sexul este un dar de la Dumnezeu, nu este un ‚baubau’, este darul lui Dumnezeu de a iubi. Că unii îl folosesc pentru a câștiga bani, sau pentru a-i exploata pe alții, asta este o altă problemă. Trebuie să se predea o educație sexuală obiectivă, așa cum e, fără colonizări ideologice.

Dacă în școli se predă o educație sexuală îmbibată de colonizări ideologice, distrugi persoana. Sexul ca dar al lui Dumnezeu trebuie educat, fără rigiditate, a educa vine de la verbul ‚e-duccere’, a obține ce e mai bun din persoană și a o însoți pe drum. Problema este la educatori, fie la nivel național, fie local sau de unitate școlară, ce profesori sunt aleși și după ce manuale…

Eu am văzut până acum tot felul de abordări. Sunt abordări care maturizează, altele care dăunează. Cred că … nu știu dacă este sau nu obiectiv, nu există educație sexuală în Panama, și spun asta fără să intru în problemele politice din Panama.

Trebuie să existe educație sexuală pentru copii. Ideal ar fi să înceapă acasa, cu părinții. Nu este întotdeauna posibil, datorită atâtor situații în familii, sau pentru că nu știu cum să o facă. Școala ajută în acest sens, și trebuie să o facă, altfel rămâne un gol care este umplut de orice ideologie.”

Acum, puțin context:

Când Papa Francisc vorbește despre colonizare ideologică, el se referă fix la ideologia de gen, pe care o consideră, practic, diabolică. Se referă exact la acea ideologie de gen care se regăsește în acel tip de educație sexuală promovat de ONG-urile și de formatorii de opinie, tip respins de BOR exact din aceleași motive.

Mai mult decât atât, Papa insistă și spune că e o problemă cu cine predă educația sexuală și cu manualele – probleme reale și bun simț eludate și ocultate de experții sexului ideologizat de la noi, care vor să ne convingă că noi, părinții, ar trebui să îi credem orbește pe ei și pe oficialii care sunt suficient de ideologizați ei înșiși sau …proști încât să-i susțină.

Și mai evident, Papa arată că sensul educației sexuale trebuie să fie o maturizare a persoanei, nu o DISTRUGERE a ei. Ați înțeles, progresisto-liberali care vreți voi să băgați educația voastră sexuală în școli? Papa tocmai vă zice că distrugeți persoana și voi vă buluciți să dați cu LIKE și ADORE.

Și să înjurați retrograda BOR.

În altă ordine de idei, aici se vede lipsa de rost sau nocivitatea unei poziții ambigue pe tema educației sexuale în școli. să spui DA educației sexuale în școli în acest moment și context înseamnă să dai apă la moară tocmai progresiștilor. Ce dacă tu pui, de acoperire, ca băncile, tot felul de clauze în cauză, la nivel de percepție rămâne că ești liberal pe teme sexuale…”

Citește mai multe opinii de Anghel Buturugă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button