libertate de conștiință

VIDEO. 12 septembrie 2017, Londra. Simpozion Media ADF despre libertatea religioasă și de conștiință la Londra

La Londra a avut loc marți, 12 septembrie, Simpozionul Media găzduit de ADF International, o organizație care apăra dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta fără nicio restricție opinia sau credința religioasă. ADF International are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European, la Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa.

ADF International a intervenit și a consiliat în mai mult de 50 de cazuri în fața Curții Europene a Drepturilor Omului. La acest eveniment de anvergură, care are loc anual, au participat experți și ziariști din întreaga lume.

Andreas Thonhauser, Director de Comunicare ADF International (Viena):

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Suntem aici în centrul Londrei pentru Simpozionul nostru anual mass- media din 2017 cu teme despre libertatea religioasă, sfințenia vieții, familia și căsătoria. ADF International, o organizație mondială pentru drepturile omului, care apără dreptul oamenilor de a-și trăi liber credința, organizează acest eveniment cu mai mult de 30 de jurnaliști din întreaga Europă.

Ne-am adunat aici pentru a discuta și, de asemenea, pentru a face schimb de idei pe aceste subiecte ale persecuției creștinilor, de exemplu, în Orientul Mijlociu, în India, în Pakistan și alte locuri din lume, dar și pe probleme importante și de actualitate în Europa cum ar fi, de exemplu, oamenii care trebuie să aleagă între profesia și credința lor sau despre atacul asupra căsătoriei și familiei la care asistăm acum în multe țări europene.

Jurnaliștii care au venit aici scriu în principal pe aceste subiecte în țările lor, în Portugalia, Franța, Marea Britanie, Germania sau România și împreună vrem să găsim soluția cea mai potrivită de a formula acest mesaj pentru a explica ce stă în spatele conceptului de drept al omului, de libertate religioasă, libertate de exprimare, libertatea conștiinței și de ce este important pentru noi ca o societate democratică, ca o societate liberă să susțină și să apere aceste valori pe care le împărtășim în lumea liberă.

Foarte interesante sunt și întâmplările trăite și împărtășite chiar de participanți, de exemplu cea a lui Donald Ossewaarde – care este aici și are acum un caz la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva Rusiei. Sunt întâmplări care mobilizează oamenii. El a trăit în Rusia timp de 20 de ani ca pastor, cu propria sa biserică și acum, din cauza unui nou val de legi antiterorism, a trebuit să părăsească țara. Este doar un exemplu dintre cazurile care vor fi discutate aici, altul ar fi colegul meu din India care ajută creștini care sunt persecutați aspru din cauza credinței lor.

Ideologia Hindutva încearcă să scape țara de toți cei care nu cred în hinduism sau în națiunea hindusă, dar sunt de o altă religie cum ar fi musulmani, creștini sau alte minorități. Va împărtăși, de asemenea, mărturia și munca pe care o face în fața instanțelor, dar și în cadrul celor pentru opinie publică în mass-media în India.

Una dintre problemele care se discută aici cu unul dintre jurrnaliști este problema libertății de exprimare pentru că acum asistăm în Europa la o tendință de limitare a libertății de exprimare, mergându-se până la măsuri drastice pentru cei care și-ar exprima opinia în domenii foarte diferite și aceasta este esența oricărei societăți libere și democratice: că putem avea o dezbatere deschisă, că avem dreptul să ne exprimăm opinia chiar dacă ar fi ofensator pentru cineva.

Evident, nu este vorba despre a ofensa oameni, ci de a putea să îți exprimi părerea. De exemplu, chiar în Marea Britanie există acum legi privind instigarea la ură care sunt dezbătute aprins pentru că oamenii pot fi acuzați, pot ajunge la închisoare sau pot primi pedepse de altă natură dacă spun ceva care ar răni sentimentele celorlalți, de exemplu, cu privire la religie.

Este foarte important pentru noi să susținem acest argument și, de asemenea, să spunem că trebuie să putem avea o părere diferită chiar dacă este ofensator pentru unii, să nu îi insultăm, ci să ne susținem opinia noastră, ceea ce reprezintă esența oricărei societăți libere și democratice.

VIDEO

TVR/ Universul Credinței/ 17 septembrie 2017 Simpozionul Media ADF International – Londra, 12 septembrie 2017

Invitat: Andreas Thonhauser, director de comunicare ADF International Europa
Imaginea: Silvia Leonte
Redactor: Rafael Udriște

VEZI și:

Genocidul creștinilor din Orientul Mijlociu

VIDEO cu transcriere integrală. Sophia Kuby, ADF International: „Când redefinești căsătoria, lipsești copilul de mamă sau de tată. Sperăm ca România să aibă o dezbatere onestă în acest sens”

VIDEO: Surogația pentru cupluri infertile și de același sex, o afacere de 5 miliarde de dolari pe an bazată pe exploatarea femeilor și trafic cu ființe umane


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button