libertate de conștiință

Departament de pompieri din Marea Britanie coboară standardele de recrutare pentru femei și bărbații de altă rasă decât cea albă

Departamentul de pompieri din West Midlands, unul din cele mai mari din Marea Britanie, a coborât standardele de recrutare pentru candidații femei și bărbați de altă rasă decât cea albă. Astfel, la testele de aptitudini numerice și verbale, candidații bărbați albi trebuie să obțină un scor minim de 70% pentru a fi admiși, în timp ce femeile și bărbații de alte rase sunt admiși cu 60%.

Măsura, adoptată în premieră de un departament de pompieri din Marea Britanie, este parte a unui program care are ca scop creșterea diversității în rândul pompierilor. Costul programului este de 100.000 de lire pe an, din care 2.500 se plătesc pentru ad-uri pe Facebook care vizează atragerea femeilor să aplice, în detrimentul bărbaților albi.  

Parlamentarul conservator David Davies a calificat măsura ca „total aiurea” și consideră că serviciul de pompieri trebuie șă selecteze cei mai capabili bărbați și femei, deoarece este în joc salvarea vieților și nu trebuie coborâte standardele doar de dragul atingerii target-ului privind diversitatea.  

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button