libertate de conștiință

Coşmarul româncei care a fost sechestrată și ţinută în condiţii inumane timp de 10 ani în Italia

Mihaela Maricela Condrea a povestit pentru prima dată calvarul prin care a trecut timp de un deceniu.

Românca a povestit totul în cadrul unei emisiuni italine care a fost difuzată marţi, 4 decembrie.

Calvarul româncei a început în anul 2007, când a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea femeii pe care o avea în grijă, văduvul Aloisio Francesco Rosario Giordano, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a sechestrat-o într-o magazie închisă sub pământ unde a supus-o agresiunilor sexuale și unor condiţii de trai inumane.

Jurnaliştii italieni care au intervievat-o au fost şocaţi de întreaga poveste.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În urma violurilor repetate, a avut doi copii cu acesta. Şi pentru a fi sigur că femeia nu va vorbi cu nimeni, italianul a ameninţat-o cu moartea şi a legat-o cu lanţuri.

Deși a încercat de mai multe ori să evadeze de sechestrul bărbatului, Marcela a fost de fiecare dată prinsă, pedepsita și lovită cu brutalitate.

„Da, mi-am confecţionat o coardă din cearşafuri sperând să pot coborî cu ea, eram închisă sus, la etajul patru, dar m-a prins exact când mă urcam pe fereastră. M-a tras de păr şi m-a izbit cu capul de pereţi, apoi mi-a astupat gura cu nişte cârpe şi cu bandă scotch ca să nu pot ţipa. M-a trântit la pământ şi a început să mă lovească sălbatic cu pumnii şi picioarele, cu bucăţi de lemn, cu tot ce avea la îndemână. Îngrozită, m-am închis în mine însămi şi de frică nu am mai încercat niciodată să fug, pentru că am trecut prin momente îngrozitoare”

Timp de 10, femeia și copii ei au îndurat chinuri și bătăi cumplite. Bărbatul îl obliga pe băieţelul Mihaelei să o lovească şi să îi vorbească urât.

„Nu mergea şi nu vorbea fetiţa, pentru că practic stăteam toată ziua închise în baraca pe care aţi văzut-o. Stăteam acolo, îi dădeam să mănânce, o îngrijeam şi mă rugam, mă rugam foarte mult. Ea mişca greu picioarele, nu mergea, pentru că stătea numai închisă. Făceam ceea ce puteam, eram şi fără lumină, profitam de dâra de lumină care ajungea de afară dar apoi, când se lăsa noaptea, stăteam cu ea în braţe şi îl aşteptam pe el.”

Când în sfârşit a fost găsită şi eliberată de carbineri, italianul a declarat în fața anchetatorilor că românca a fost cea care l-a rugat să o adăpostească în beci.

După ce bărbatul care a maltratat-o timp de 10 ani a ajuns după gratii, rudele acestuia au început să facă presiuni asupra femeii chinuite, pentru a da declaraţii în favoarea acestuia.

Deocamdată, prezenţa Maricelei este necesară în Italia până când se vor finaliza procesele în care italianul este judecat.

La finalul interviului, jurnalista italiană Barbara d’Urso a făcut apel la telespectatorii postului Canale 5 să o ajute pe tânăra româncă şi să-i ofere găzduire şi un loc de muncă decent pe durata în care este obligată să mai rămână în ţară.

Sursă: Adevărul.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button