libertate de conștiință

VIDEO: Scrisoarea de mulțumire a unei femei africane adresată lui Meriam Ibrahim

blogger-image--886517130

Vestea extraordinară a sosirii lui Meriam Ibrahim în Italia m-a umplut de bucurie și entuziasm.

Imaginile cu această grațioasă și superbă femeie africană, cu copilul în brațe, ieșind din avion, au fost o priveliște de neratat, mai ales după durerea indescriptibilă și suferința pe care le-a îndurat în închisoarea sudaneză.

De aceea, m-am gândit să îmi aștern ideile și gândurile într-o scrisoare simplă de mulțumire pentru această neînfrântă fiică a Africii, a cărei libertate este sărbătorită de întreaga lume.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În numele tuturor femeilor africane, îți mulțumesc, Meriam Ibrahim, pentru că ai arătat lumii curajul neclintit ascuns în miezul adevăratei feminități. Spun asta, pentru că durerile și persecuția pe care le-ai îndurat au fost indisolubil legate de feminitatea ta. Și astfel, triumful tău a fost cea mai puternică mărturie pentru viață, pentru maternitate, căsătorie, iubire și credință.

Ești cu adevărat o întrupare a credinței și virtuții, un real simbol de putere și rezistență. După umila mea părere, ești o femeie de caracter, iar povestea ta îmi umple inima de curaj. Îmi dă îndrăzneală pentru a-mi continua vocația de apărare a culturii noastre africane a vieții, căsătoriei, maternității, credinței și familiei, oricât de greu, de rușinos și chiar dureros ar deveni aceasta pentru mine.

Pentru că, în ciuda persecuțiilor intense, ai refuzat să-ți renegi credința creștină. În fața amenințărilor extremiștilor, ai stat ca martor și mărturisitor. În ciuda suferinței din închisoare, nu ți-ai renegat soțul și nu ți-ai denunțat căsnicia. Încătușată în lanțuri grele, ai găsit puterea de a le sfida prin puterea vieții, când ți-ai născut copilul. În ciuda certitudinii că vei fi condamnată la moarte, ai avut puterea de a-ți hrăni bebelușul scump.

Incontestabilul tău exemplu a dat mărturie în fața întregii lumi despre puterea unei tinere africane care, în cele mai rele circumstanțe, a devenit în mod eroic o întrupare a virtuților credinței, căsătoriei și maternității. Chinurile indescriptibile prin care ai trecut în ultimele luni au reprezentat cea mai vibrantă rază lumină care a străbătut norii negri, contrazicând lumea modernă, care ne spune că credința nu are nicio valoare, că libertatea religioasă nu e chiar atât de importantă, că o căsătorie înseamnă orice vrem noi să însemne, că maternitatea nu e decât o alegere pe care o facem în cele mai favorabile condiții, că ar trebui să ne naștem copiii numai în cele mai convenabile momente.

Tu, sora mea africană, ți-ai atras criticile feministelor radicale contemporane, care reneagă și defăimează toate virtuțile pe care le întruchipezi.

Ai primit în trupul tău semnele și rănile unei autentice creștine, mame și martire, iar prin aceasta ne-ai arătat ce înseamnă să fii o inspirație pentru emanciparea femeii. Și sunt bucuroasă că ai dovedit că acest concept nu este deloc așa cum îl descriu radicalii și ideologii occidentali. Aceștia tot încearcă să ne spună că femeile africane, dacă vor să se emancipeze, trebuie să adopte „eliberarea sexuală”, egoismul, individualismul și autonomia feroce. Dar tu, Meriam, prin propriul exemplu, ne-ai învățat că femeia africană emancipată este cea liberă să trăiască și să-și practice credința, să-și iubească soțul și să-și apere copiii (născuți și nenăscuți). Femeia emancipată este femeia credincioasă și familistă. Acesta este adevărul care trebuie propovăduit în întreaga Africă.

Acum lumea te privește cum respiri aerul proaspăt al libertății și faci primul popas nu la Casa Albă, ci la Casa Sfintei Marta (Casa Santa Marta), care este și casa Sfântului Părinte Papa Francisc. În locul strângerii de mână prezidențiale la care mulți ar fi visat mai presus de orice, tu ai ales strângerea de mână papală. Și, în locul unei primiri politice, ai preferat binecuvântarea apostolică pentru tine și familia ta. Ai ales papa în loc de POTUS (n.red. – acronimul pentru președinția americană)!

Ești o femeie cu o adâncă înțelepciune și putere, iar Africa te înalță, te laudă și te celebrează.

Ne bucurăm împreună cu tine și pentru tine. Ne bucurăm că, în fine, ești liberă. Și, cu această bucurie, mă rog ca mai multe femei (din Africa și din toate colțurile lumii) să reflecteze profund cu privire la experiența ta și să-ți urmeze exemplul.

Mă rog ca femeile credincioase să se ridice și să dea curajoasă mărturie, dispuse să meargă până la martiriu.

Mă rog ca femeile gravide să aleagă cu orice preț viața pentru bebelușii lor.

Mă rog pentru soții și mame, ca să rămână credincioase jurămintelor și vocației lor.

Mă rog ca, dincolo de bucuria la care participă întraga lume, să fim și noi înzestrați măcar cu o părticică din virtutea eroică a autenticului feminism de care a dat dovadă Meriam Ibrahim: un feminism purificat în creuzetul incandescent al persecuției religioase.

Foto: uCatholic.com
Text reprodus de Mercator.net prin amabilitatea autoarei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button